СОС ще гласува процедура за изграждане на нов обществен паркинг в район Младост

Продължава изпълнението на Програмата за изграждане на общински паркинги с частни инвестиции на територията на Столичната община. На предстоящото си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще разгледа предложение за изграждане на паркинг в район „Младост“ - до метростанция "Младост 3" с 229 паркоместа, съобщиха от пресцентъра на общината. Предвижда се изграждането и на зарядни станции за електрически автомобили, а ползвателите на услугата „Паркирай и пътувай“ на Центъра за градска мобилност, също ще могат да използват паркинга, тъй като инвеститорът ще е задължен да осигури места по програмата.

Общинските съветници трябва да дадат мандат на кмета на София Йорданка Фандъкова да обяви публичен конкурс за строителството на етажен паркинг в района, където да паркират живеещи и прииждащи в кварталите наоколо.

Конкурсът да се проведе при следните условия: Правото на строеж се учредява след заплащане на цената на правото на строеж предложена от участника, не по-ниска от актуалната цена на правото на строеж, определена от независим сертифициран оценител от 527 400,00 лева без ДДС; Учредяването на право на строеж е възмездно и за срок до 30 г, след което имотът остава изцяло общински; Срокът на завършване на обекта да не е повече от 24 месеца от сключване на договора за учредяване на право на строеж; участникът следва да притежава опит в проектирането на минимум две многофункционални жилищни сгради/паркинги през последните три години.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев коментира, че целта на програмата за изграждане на паркинги в кварталите е да се създадат алтернативи и да се освободят тротоарите и междублоковите пространства от автомобили./БГНЕС

Тагове: