Спасителният план на Байдън е одобрен

Камарата на представителите на САЩ гласува и одобри спасителния план, предложен от президента Байдън за 1,9 трилиона долара. Той ще бъде изпратен в Белия дом за подпис и влизането му в сила като закон, съобщава Си Ен Ен.

Законопроектът получи окончателно одобрение в Камарата на представителите, след като Сената направи редица изменения и го прие през уикенда.

Пакетът включва стимулиращи мерки до 1,400 долара на човек за някои американци, разширява обезщетенията за пандемия при безработица и ще изпрати милиарди долари в помощ на щатите и общините.

На снимката: прессекретарят на Белия дом Джен Псаки

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза: "Текстът на законопроекта ще бъде разгледан, отпечатан и подписан от съответните лидери в Камарата и Сената".

Секретарите на Камарата ще предадат законопроекта в Белия дом, за да го подпише президентът. След като Байдън го подпише, времето за действие между законопроект от 600 страници и парите, достигащи до джобовете на хората, може да бъде относително бързо.

Хората може да започнат да виждат как субсидиите от 1400 долара стигат техните банкови сметки в рамките на дни след подписването на сметката от Байдън. Всички плащания няма да излязат с едно движение. Тези, чиято банкова информация се съхранява в IRS, вероятно ще получат парите първо, защото те ще бъдат депозирани директно в техните сметки.

Президентът Байдън похвали одобрението на Спасителния план няколко минути след като той беше одобрен от Камарата. Байдън обеща да го подпише в петък.

"Това законодателство се опитва да даде гръбнак нацията - основните работници, трудолюбивите хора, които са построили страната, хората, които поддържат тази държава да имат шанс за борба", каза Байдън в изявление.

"Надявам се спасителният план на САЩ да стане закон в Белия дом в петък, закон за хората в дома на хората", каза Байдън.

Президентът благодари "на всички членове, гласували" за ", особено на председателя на Камарата, Нанси Пелоси, най-отличния и способен председател в историята на нашата нация“.

Подписът на Байдън няма да се появи върху чековете за помощ, които трябва да бъдат изпратени до американците като част от пакета за помощ, заяви прес секретарят на Белия дом Джен Псаки.

Чековете за физическа субсидия, изпратени на американците миналата година, включваха бележка долу вляво с името на тогавашния президент Доналд Тръмп. Лицата, получили електронни безвъзмездни средства, също получиха писмо, подписано от президента.

По време на пресконференцията на Белия дом Псаки заяви, че Байдън не вярва, че включването на подписа му в чека „е приоритет или необходима стъпка. Целта му беше да ги изведе възможно най-бързо“.

Ето кое е най-важното:

  • Плащания до 1 400 щатски долара на човек, които ще достигнат приблизително 90% от домакинствата
  • Увеличение до 300 щатски долара на седмичните обезщетения за безработица
  • Разширяване на данъчния кредит за деца до 3 600 щатски долара на дете
  • Държавна и местна помощ от 350 милиарда долара, както и милиарди долари за училища, които да помогнат на учениците да се върнат в класната стая, да помогнат на малкия бизнес, засегнат от пандемията, за научни изследвания и разработка.
  • Удължаване на на срока за получаване на 15% увеличение за храна до септември
  • Помощ на домакинствата с ниски доходи да покриват наема си
  • Отпускане на федералните субсидии за премии за политиките на Закона за достъпни грижи по-щедри и предоставя 8,5 милиарда щатски долара на селските болници и доставчиците на здравни услуги. /БГНЕС