Спецсъдът гледа мярката на Антон Божков

Спецсъдът днес ще гледа мярката за неотклонение на сина на Васил Божков - Антон. Днес изтича 72-часовият арест на Антон Божков.

Антон Божков е привлечен като обвиняем за изпиране на пари по поръчение на организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста съпругата на Васил Божков - Елена Динева, която е обвинена за участие в ръководената от Божков организирана престъпна група. Съдът прие изцяло тезата на прокуратурата, че съпругата на Васил Божков е била е била не само негов партньор в бизнеса с лотарийни игри, но (видно от събраните по делото доказателства) е участвала и при взимането на решения.

Антон Божков /в средата/

Елена Динева бе поредният близък до Божков човек, който се привлича към наказателна отговорност. Същата мярка беше определена и на съдружника на бизнесмена Александър Тумпаров, който също е обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той също като Божков беше обявен за национално и европейско издирване, но беше арестуван в болница, където се лекуваше, но беше освободен също срещу гаранция от 1.5 млн. лева.

Покрай Божков обвинения получиха и бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, както и наскоро смененият ѝ началник Александър Георгиев.

Божков и Попов са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата иска от местните власти двамата да бъдат екстрадирани в България. /БГНЕС