Спектакълът „Незабравимите“ запява стари градски песни на нов глас

Спектакълът „Незабравимите“ запява стари градски песни на нов глас. Това каза за БГНЕС певицата и актриса Ралица Бежан, която е автор на спектакъла.

„Незабравимите за мен, първо за мен, са тези изпълнители, които са изпълнили песните и след това песните им. Незабравимите са Леа Иванова, Стефан Воронов, Емил Димитров, Аспарух Лешников, дуо „Нове, на които пеем песни и тези, прекрасни икони, които са с нас и са активни на сцената – Мими Николова, Ирина Чмихова, Лиана Андонова. Тодор Колев за мен също е незабравим и като мой преподавател, и като един от най-големите български актьори“, разкри Бежан, повдигайки завесата на спектакъла си и добави, че сюжетната линия в спектакъла е подчинена на любовта.

„90% от песните и от творчеството на световната сцена е свързана с любовта. Дали от разочарование, дали споделена или несподелена, страстна, бурна, нежна. Ще видим тази любов. Ще видим изневярата, която е част от любовта и ще видим най-важното нещо – прошката. В нашия спектакъл прошката е истинска. Най-колоритното и най-винтидж е преминаването в миналия век с машина на времето, защото там нещата са били по-ценени и чисти“, заяви актрисата и подчерта, че отношенията между мъжа и жената са имали друг аромат.

Специален гост в представлението е актьорът Иван Юруков, който партнира в част от песните на Ралица Бежан.

На въпрос на БГНЕС на кои песни дава нов живот в спектакъла си, Бежан отговори, че в него има стари градски песни и стари шлагери.

„Старите градски песни започват с „Трендафилът мирише“, нашето възвръщане към тези песни. Наскоро направихме и клип, издадохме и сингъл, който сега се върти по радиата. Песента е в джаз и суинг вариант“, каза още тя и добави, че сред песните са и „Аз съм Гошо хубавеца“.

Според нея това е един то начините градския фолклор да стане актуален и възприемчив за младото поколение, което да се весели на него, както се случи с „Трендафилът мирише“, който се е превърнал в хита.

„Баща ми Георги Ковачев беше изключителен музикант – акордеонист и пианист и импресарио. Той дойде един ден дойде с една песнопойка при мен и каза „Вземи тези стари градски песни и направи в суинг аранжимент това парче“. Аз му казах, че е луд и че няма да го направя и ето на… цял спектакъл“, разкри повода за създаването на „Незабравимите“ и добави, че през октомври спектакълът тръгва на турне във Враца, Видин, Стара Загора, Кюстендил, Казанлък и в Русе.

Намеренията на Бежан са спектакълът да излезе и зад граница. /БГНЕС