Полицейски акции срещу търговията с гласове в страната, има задържани

Трима души са задържани при специализираната полицейска операция на МВР срещу битовата престъпност, наркоразпространението и избирателните права на гражданите, започнала в 7 часа тази сутрин в ромската махала на Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС от областния град.

Проверени са няколко адреса, за които има сигнали за купуване на гласове, два от тях в съседни къщи, където бе изведен един мъж.

Източници от полицията казаха пред БГНЕС, че се работи по сигнал за купуване на гласове на един от адресите. Майката на задържания се оплака от произвол и твърди, че синът ѝ не се занимава с купуване на гласове, а има фирма за ремонт на покриви. Другите двама души бяха задържани на различни адреси, проверени от полицията.

В акцията участваха 30 служители на ОД на МВР, както и жандармерия.

Освен в Благоевград полицейски операции срещу престъпността и нарушаване на политическите права на гражданите се провеждат в още няколко района на страната.

8 души са задържаните в област Велико Търново. Образувани са 8 бързи производства - основно за притежание на наркотици. Има едно досъдебното производство за купуване на гласове, а две за унищожаване на имущество на политическа партия.

Във Врачанско също има акция. В Бяла Слатина към момента има едно образувано досъдебно производство. /БГНЕС