SPICE MUSIC FESTIVAL събира най-големите звезди от 90-те на морето

Община Бургас отново е готова да впише Бургас сред най-големите фестивални локации в Европа! Този път – с тематичен фестивал, който ще доведе в България най-големите музикални звезди от 90-те!

East 17

Spice Music Festival ще се проведе на 9 и 10 август на Пристанище Бургас и ще събере на една сцена East 17, 2 Unlimited, REDNEX, Sonique, Dr. Alban, HADDAWAY, Cappella, La Bouche, SNAP!, 2 Brothers on the 4th floor, Ice MC и No Mercy. Независимо дали сте дете на 90-те или не, със сигурност сте чували хитовете на тези изпълнители, тъй като повечето от тях и до днес са неизменна част от сетовете на стотици диджеи по света. На сцената на фестивала ще се качат и Ъпсурт и Deep Zone Project, които ще ни припомнят своите хитове от 90-те!

2 Brothers on the 4th Floor

„Това ще бъде най-голямото парти на 90-те за тази година”, заканва се Тери Колдуел от East 17, а Haddaway добавя – „Ако не сте там, изпускате купона”. „Ще бъде невероятен уикенд, елате с приятелите си на 9 и 10 август в Бургас”, приканват и CAPPELLA. Ако сте дете на 90-те, още отсега си запазете 9 и 10 август, защото SPICE Music Festival е фестивал за всички, които пораснаха през 90-те, колекционираха плакати, стикери и аудио касети, и все още си спомнят хитовете, на които танцуваха в дискотеките до зори. До 31 юли може да закупите билети на промоционални цени в мрежата на EasyPay в цялата страна и онлайн на www.EpayGO.bg. Цената на двудневен билет до 31 юли е 77 лева, а след 1 август цената е 88 лева. Еднодневни билети ще се продават само на място.

Освен диско, Бургас става център и за съвременната култура на хранене. Два дни преди началото на фестивала, от 7 август започва новият градски фестивал - Street food & Art Festival, който ще бъде във фестивалната зона на Spice Music Festival на Пристанище Бургас, който ще се слее с диското на 90-те. До 11 август фестивалът ще обедини няколко вида изкуство в напълно автентична градска среда – кулинария, лятно кино, музика, литература, театър. Кулинарни блогъри и влогъри ще покажат умения на живо пред феновете си. Артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, популярни лица от ТВ предавания ще се срещнат с почитателите си, докато се наслаждавате на дегустации и кулинарни демонстрации. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, което изобщо не е за изпускане! Очакваме гости и от близки балкански страни.

А в последния фестивален ден, за първи път в България ще се проведат и първите European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/ за България. Състезание, чийто победител ще представи страната ни на Големия финал на международните награди в Малмьо, Швеция в края на септември. „Променя се не само начинът, по който се храним, но и начинът, по който общуваме, хранителните ни навици. STREET FOOD културата вече е част от съвременните тенденции на общуване в целия свят, затова нашата цел е да покажем, че изкуството и кулинарията са неразривно свързани в тази нова градска култура“, споделя Николай Тодоров, автор на Street food & Art Festival идеологията. Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август 2019 достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival. /БГНЕС