Спортинг отстрани Арсенал от Лига Европа след дузпи

Един от фаворитите за трофея в Лига Европа Арсенал отпадна още в осминафиналите на надпреварата, след като бе отстранен от Спортинг Лисабон след изпълнение на дузпи. Първият мач в Португалия завърши при равенство 2:2, а реваншът в Лондон също не излъчи победител - 1:1. При изпълнението на дузпи Габриел Мартинели направи пропуск за "артилеристите", докато "лъвовете" бяха точни пет пъти за крайното 5:3.

Изключителният изстрел на Педро Гонсалвеш от центъра на терена

Двубоят на "Емиратс" предложи много емоции за феновете на двата тима, като домакините, които са лидери във Висшата лига, започнаха силно и поведоха още в 19-та минута с гол на Гранит Джака. Гостите възстановиха равенството в 62-та минута със страхотно изпълнение на Педро Гонсалвеш, който прехвърли вратаря на Арсенал Арън Рамсдейл с удар от центъра на терена. До края на редовното време и в продълженията играчите двата тима така и не успяха да стигнат до победен гол, а Спортинг завърши срещата с човек по-малко след втори жълт картон на Мануел Угарте в 118-та минута. При дузпите португалците бяха безгрешни при петте си опита, а пропускът на Мартинели се оказа фатален за Арсенал.

Напред продължава и Манчестър Юнайтед след втора победа над Бетис, този път в Севиля. Голмайсторът на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд вкара единственото попадение с далечен удар за крайното 1:0, след което английският гранд отстрани съперника си с общ резултат 5:1. За четвъртфиналите се класира и Ювентус след победа с 2:0 при гостуването си на Фрайбург и 3:0 в общия резултат. Рома не допусна грешка при гостуването си на Реал Сосиедад и след нулево равенство продължава напред с общ резултат 2:0.

Останалите резултати:

Фенербахче - Севиля 1:0 (общ резултат 1:2)

Фейенорд - Шахтьор Донецк 7:1 (8:2)

Ференцварош - Байер Леверкузен 0:2 (0:4)

Роял Юнион - Унион Берлин 3:0 (6:3).

Виляреал отпадна в осминафиналите на Лигата на конференциите, след като загуби от Андерлехт с 0:1 у дома. Белгийците продължават напред с общ резултат 2:1, благодарение на гола на Ислам Слимани в 73-та минута.

Италианският Лацио отпадна от турнира след нова загуба от АЗ Алкмаар. Нидерландците спечелиха с 2:1 у дома и печелят сблъсъка с общ резултат 4:2. Един от претендентите за трофея Уест Хям записа втора победа над АЕК Ларнака. В Лондон "чуковете" спечелиха с 4:0 и печелят в общия резултат 6:0. Швейцарският Базел също се класира за четвъртфиналите след победа с дузпи над Слован Братислава в столицата на Словакия. Двата тима направиха второ поредно равенство 2:2, а при дузпите домакините направиха две грешки срещу нито една за съперника.

Останалите резултати:

Дюргарден - Лех Познан 0:3 (общ резултат 0:5)

Сиваспор - Фиорентина 1:4 (1:5)

Ница - Шериф 3:1 (4:1)

Истанбул Башакшехир - Гент 1:4 (2:5).

Жребият за четвъртфиналите в двата турнира ще се проведе днес. /БГНЕС