Спряха Ла Лига, Реал Мадрид е под карантина

Мачовете от Ла Лига са спрени поне за две седмици.

Всички мачове от испанската Ла Лига са отменени поне за следващите две седмици, а отборът на Реал Мадрид е под карантина, след като стана ясно, че играч от баскетболния тим на Кралския клуб е дал положителна проба за коронавирус.

Баскетболният и футболният отбор на мадридчани делят част от тренировъчния комплекс на тима и това означава, че всички футболисти също са поставени под карантина и ще бъдат изследвани за коронавируса. По този начин втори гранд от Шампионската лига попада в такава ситуация, след вчера това се случи с Ювентус, като двата тима най-вероятно няма да могат да изиграят мачовете си от най-престижния европейски клубен турнир следващата седмица. Под карантина е и отборът на Интер.

В същото време Ла Лига спря първенството в първите две дивизии на страната за следващите седмици, въпреки че предварителните планове бяха те да се играят при закрити врати. По този начин Испания последва примера на Италия, която спря всички футболни мачове в страната до 3 април, а все по-вероятни изглежда Франция и Германия да последват този пример. /БГНЕС