Сръбска банда прехвърлила 400 мигранти от България в Сърбия за месец

При спецакция на сръбската полиция бяха задържани 10 души, които само за един месец са прехвърлили нелегално от България в Сърбия, най-малко 400 мигранти, предаде БГНЕС.

Престъпната банда е действала от средата на септември до средата на миналия месец. Срещу тях е повдигнато обвинение за нелегален трафик на хора. Членовете на бандата са на възраст между 18 и 38 години. Ръководителят на престъпната групировка е на 24 години, с инициали С.Н. Трафикантите са от Бачка Паланка, Рума и Печинац.

В периода от средата на септември до средата на месец октомври С.Н. с помощта на останалите членове на групата е вкарал нелегално от България на територията на Сърбия поне 400 мигранти. Всички те след това са били прехвърляни в Белград. Оттам те трябвало да заминат за Западна Европа. Те са взимали по 400 евро на човек.

При ареста са открити 3400 евро, три коли и множество мобилни телефони. При обиска на апартамента на 39-годишната С.И. са открити и три пистолета. Всички задържани ще бъдат предадени на трибунала за борба срещу организираната престъпност. /БГНЕС