Сръбски терор: Не пускат Сугарев в Босилеград, полицията конфискува книги

Сръбският режим днес отново демонстрира и приложи терор над българите от Западните покрайнини, предаде репортер на БГНЕС.

В "Деня на Западните покрайнини" служители на зловещата сръбска държавна сигурност нахлуха първо в офиса на "Културно-информационния център "Босилеград”, а след това и иззеха книги на Едвин Сугарев, който е бивш консул в град Ниш. В същото време граничните полицаи не допуснаха самия Едвин Сугарев да влезе на територията на Сърбия и да присъства тази вечер в представяне на книгата си в клуба на КИЦ „Босилеград”.

Офицерите на сръбската ДС "повдигнаха обвинение за етническа, расова и религиозна омраза" на директора на КИЦ-Босилеград Иван Николов.

Случилото се днес не е прецедент или изолиран случай. Това е поредното доказателство за официалната антибългарска и денационализаторска политика на режима в Белград в продължение на над 120г. В нея и днес активно и последователно участват лично президентът Александър Вучич и външният министър Ивица Дачич.

Само преди месеци Вучич в София призна лично, че българите от Западните покрайнини се подслушват, а Ивица Дачич каза, че "докато няма сърби в България, няма да има българи в Сърбия". /БГНЕС