Сръбски журналист: Сърбия се управлява от военнопрестъпници с гигантски богатства

Лидерът на сръбските националисти и лежал 12 години в Хага за военни престъпления Воислав Шешел призова за безсрочен арест на журналисти. Той посочи и имената на някои от тях. По този повод известната журналистка Снежана Чонградин публикува коментар за ужасяващата действителност на политическата сцена в Белград.

Ивица Дачич и Александър Вучич

„В Сърбия от една страна са военнопрестъпниците и използвачите от войната. За съжаление, те и днес управляват. От друга страна са жертвите: десетки, стотици хиляди починали заради военнопрестъпната политика на Воислав Шешел и Александър Вучич, т.е. Слободан Милошевич и Ивица Дачич. Това са фактите. Отвратителната реалност, в която живеем е и фактът, че тези лица притежават гигантски богатства, които спечелиха възползвайки се от войните. След това умножиха тези богатства в политиката чрез разпространението на омраза в следвоенната пропаганда“, коментира журналистката.

Мира Маркович и Слободан Милошевич

„Днес виждаме как един осъден военнопрестъпник се оплаква в правителствената телевизия "Пинк", как съм го атакувала, поради съдебно доказани факти, за неговите престъпления. Той призовава да бъда арестувана за месец, два, докато има извънредно положение в страната. Но, колежката от Нови Сад, която бе задържана поради разкритията в здравната система насред смъртоносната пандемията, и на която й бяха отнети компютъра и телефона, и които в момента се "разследват от нечии мръсни ръце" е истинската тема на деня, а не обвиненията на един военнопрестъпник срещу мен“, заявява Снежана Чонградин.

Воислав Шешел и капитан Драган

„Впрочем всеки път, когато той повтаря думите ми за самия себе си, че е военнопрестъпник, той прави една огромна услуга на всички нас, които знаем какви престъпления е вършил. Разбира се, това не е темата за контролираните от властта медии, включително и за най-гледаните, но пък е една добра възможност да бъде чуто, дори и от устата на един престъпник“, завършва тя. /БГНЕС