Сръбски студент беше арестуван заради карикатура на Вучич

Димитрие Димич, студент в Юридическия факултет в Ниш, е бил отведен вечерта в полицейския участък "Врачар" в Белград. При претърсването в него са били открити плакати с карикатури на Александър Вучич, Братислав Гашич и Александър Вулин, съобщи „Данас“.


Димич потвърди, че е бил задържан на ъгъла на улиците Юзно Булевар и Небойшина.

"Униформени полицаи се приближиха отзад и ми поискаха личната карта, след което ми сложиха белезници и ме отведоха в полицейския участък във Врачар", каза студентът.

Полицаите претърсили раницата му.

"В раницата ми намериха и конфискуваха четири плаката, на които бяха нарисувани карикатури на Александър Вулин, Братислав Гашич и Александър Вучич, както и улична табела с името на Слободан Миленкович", допълни задържаният.


По думите му той е бил задържан в полицейския участък почти четири часа, след което са му издали удостоверение за конфискуваните вещи и са го освободили.

Димич е известен на обществеността с многодневната си гладна стачка в средата на юли в парка "Пионерски" пред седалището на президента на републиката.

Тогава той заяви пред медиите, че мотивите му са любов към страната и подкрепа на исканията на протеста "Сърбия срещу насилието", както и че режимът "убива Сърбия", като разпространява насилие и омраза чрез медиите./БГНЕС