Срещи в МРРБ с пътния бранш и за газовата връзка с Гърция

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще проведе серия от разговори днес по някои теми от дневния ред на поверения му сектор, предаде репортер на БГНЕС.

Още в 10.30 часа сутринта Шишков ще се срещне с участниците в строителството на Междусистемната газова връзка Гърция-България. Разговорът е с цел оптимизиране и приключване на строежа в изпълними срокове.

По обед служебният регионален министър ще има работна среща с представители на Камарата на строителите в България и на Българска браншова камара „Пътища“, на която ще се разискват най-належащите проблеми в бранша. МРРБ трябва да представи на пътните фирми идеите си как да се излезе от казуса с поддръжката на пътищата и прекратените анексирани договори. Сред акцентите е снегопочистването през зимния сезон и еко оценката за магистрала „Струма”.

Следобед Шишков ще разговаря и с представители на Консултативния съвет на браншовите организации в областта на устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството. /БГНЕС

Тагове: