Станимир Стоилов е новият наставник на Левски

Станимир Стоилов е новият старши-треньор на Левски, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Ето и официалното изявление:

Ръководството на „ПФК Левски“ постигна договорка със Станимир Стоилов да бъде новия старши-треньор на тима. Договорът между двете страни ще бъде подписан утре и ще бъдат обявени допълнително подробностите около завръщането на най-успешния наставник на „сините“ в клуба.

Очаквайте подробности и около първата тренировка и пресконференцията, която Станимир Стоилов ще даде“.

Мъри се завръща на "Герена" след 13 години.

До споразумение се стигна след срещата на Мъри с мажоритарния собственик на столичния гранд Наско Сираков и изпълнителния директор на Palms Bet Лъчезар Петров. На пресконференцията в понеделник, на която бе обявено подновяването на партньорството между Левски и букмейкърската компания, Сираков сподели, че Стоилов е първата и единствена опция пред ръководството за нов старши-треньор.

Днешните разговори между Сираков, Петров и Стоилов протекоха в рамките на около три часа и бяха доведени до успешен край за клуба и по-голямата част от „синята“ общност. Мъри се завръща на „Герена“ след 13 години. Той изведе „сините“ до четвъртфиналите на Купата на УЕФА (сега Лига Европа) и направи Левски първия български тим, влязъл в групите на Шампионска лига. По-късно Стоилов бе освободен от тогавашния собственик Тодор Батков.

Имаме договорка. Утре ще има пресконференция. Трябва ли да ме преследвате по паркинга? Нямаше преговори“, бяха първите думи на Стоилов. "Аз причината да съм тук на тези разговори е, че синя България вече не можеше да си излекува раните и Левски под някаква форма трябваше да тръгне на горе. Започваме да подреждаме къщата. Под нулата сме и започваме да вървим напред. Мен никога не ме е било страх от работа. Вярвам много в треньорската работа. Ако ме беше страх, нямаше сега в най-тежкия момент да дойда. Щях да дойда, когато тук имаше реки от пари“, каза още той след срещата.

Очаква се Мъри да изведе отбора за първи път в приятелската среща със Спортист Своге в петък, 3 септември, от 11:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. /БГНЕС