Станимир Стоилов: Не обичам да прескачам мачове, за ПАОК ще мислим от неделя нататък

"На този етап нулева част от подготовката ни е насочена към ПАОК. Не обичам да прескачам мачове. Сега искам всички да мислим за Спартак Варна. От неделя имам достатъчно време да се запозная с играта на гръцките", обяви треньорът на Левски Станимир Стоилов пред медиите преди срещата със "соколите" на Герена, предаде репортер на БГНЕС.

„Неприятно беше да стартираме със загуба, но и няма да мислим дълго време за нея. Петрис вече тренира с нас вече и трябва да видим доколко е добре кондиционно. Ще преценим дали ще може да участва. Хич не съм доволен от представянето и начина, по който игра Блажевич“, каза още Стоилов.

„Уелтън тренира от два дни, Роналдо от вчера. Вторият имаше болки в гърлото, но те отминават. Няма съмнения за Ковид и така нататък. Ако могат, и двамата ще играят. Роналдо пропусна три тренировки и трябва да навакса, за да бъде във форма. Нямаме много време за мислене, тъй като след 4 дни играем в Европа и Левски трябва да е под пара. Искам всеки да е готов, тъй като влизаме в сгъстен цикъл и трябва да се готвим на максимални обороти. Цунами ще отсъства между 10 и 14 дни. Ако всичко върви добре, ще ускоряваме завръщането му, ако не, ще забавяме. Надяваме се до седмица да започне тренировки. По медицинските изявления травмата не е толкова сериозна колкото си мислехме“, обясни треньорът на "сините".

„Моите надежди са, че Петрис ще успее да влезе в стратегията и ще пасне на стила на игра на Левски. Всичко зависи от представянето му. Не можем да си позволим излишни финанси. Това е от финансова гледна точка. Очаквам да видя Левски както игра първото полувреме в Бистрица – агресивно, гордо, смело и да вкарва голове. Спартак е исторически клуб, който дълго време беше аут от елита. Завърна се и виждам, че има много привърженици на техния отбор. Показаха и интелигентна игра като за новак в групата. Имаха нещастие да загубят, но това е футболът. Спартак Варна е отбор, който тепърва ще намира своето място в елита. Като имаш такава подкрепа, вярвам, че ще бъдат стабилен отбор у нас“, продължи Мъри.

„Пропуските са част от футбола. Не можем да очакваме големи промени, тъй като знаете бройката ни на играчи. Утвърждавам сега игрови стил и всеки трябва да се бори за мястото си. Ще има мисъл и за следващите мачове, но сега трябва да върнем отбора на пътя на победите. Освен Цунами, ще видим какви други размествания може да правим. Не мисля, че Здравко може да напусне Левски под някаква самосиндикална форма.“, завърши треньорът. /БГНЕС