Станимир Стоилов: Ще напусна Левски, ако привържениците оттеглят подкрепата си

„Ще напусна Левски, ако привържениците оттеглят подкрепата си. Това вече ще е сигурен знак, че нещо не е както трябва в моята работа. Приятно е, когато феновете показват уважение. Никой в Левски не е получавал даром нищо, така че сигурно и аз съм свършил някоя работа. Винаги съм работил честно и съм поставял на първо място клуба, а след това личните интереси или тези на определени играчи“, обяви треньорът на "сините" Станимир Стоилов в интервю за БНР. Той засегна всички най-горещи теми, свързани свръзани с клуба. Треньорът не пропусна да отдели внимание и на ситуацията в националния отбор на България.

„Вижте, аз винаги съм гледал кое е добро за Левски, предполагам всички искаме това. Сираков никога не е пречил на моята работа. Напускането на Иво Ивков е само още един слух. Когато се случат някои неща, ще разберете моите реакции. Аз обикновено не обещавам нищо на глас, но се опитвам с действията си да покажа какво мисля“, каза той по повод напрежението между собственика и изпълнителния директор на клуба.

„Нямам представа какво ще се случи на предстоящото Общо събрание. Нито ме интересува, нито питам. Очаквам само да влязат свежи пари, за да покрием част от дълговете“, обясни Мъри.

Двете загуби на националния отбор Стоилов коментира така: „На всички ни се искаше България да спечели. За съжаление това не се случи, но има причини - програма, начин на провеждане, условия за работа, стадиони, бази, първенства. Оттам трябва да се започне, за да можем да се огледаме после в националния отбор. Иначе смятам, че България има малко по-добри възможности от това, което показва специално на мача с Унгария, докато двубоят с Черна гора беше равностоен“.

„Ако държавата не помогне, едва ли клубовете ще могат сами да се справят с подобряване на материалната си база. Държавата помага на всички, които са я притиснали. Както виждате, някъде със строят и стадиони. Както виждате, всякакви видове протести обикновено се решават в полза на протестиращи. Флагманът на обединението трябва да бъде футболният съюз, футболната лига и всички да участваме заедно, да направим едно футболно ядро и да притискаме всички. Няма да искаме нищо за нас, а за спорта, за децата и за радостта на хората“, предложи решение наставникът на Левски.

„Добре е, че направихме няколко поредни победи, въпреки че това не трябва да е критерият. Според мен има още накъде да се развиваме, да играем по-добре, за да стигнем до максималното ниво, което притежават тези играчи и този отбор. Така че победите са най-вече за увереност. След тези три седмици пауза обаче, даже и баба Ванга не би могла да каже как ще стартираме“, не скри задоволството си от добрата серия, в която тимът му навлезе преди паузата за националните отбори.

Относно селекцията, Мъри заяви: „За селекция имаме някакви идеи, но вече е много трудно. В началото беше по-лесно и стигнахме до някакво ниво, Сега трябва да се надгражда, а за това трябва доста по-сериозно финансиране, така че ще се опитаме да направим селекция с възможностите, които имаме. Аз лично смятам, че ако запазим всички играчи, и ако се добавят едно-две попълнения през лятото, този отбор може да се бори за първите две места, не само за третото“.

„Сега е моментът да започнем да събираме точки, защото на този етап сме далеч от евротурнирите. Но като игра и поведение на терена, смятам, че заслужаваме да бъдем там“, обяви решително Стоилов.

„След като не е Левски, за мен е без значение кой ще е шампион. Нека да е този, който заслужава повече. На този етап са ясни претендентите за титлата и който издържи, накрая ще спечели повече точки и ще бъде шампион“, коментира битката за титлата той. /БГНЕС