Станислав Балабанов: Ние спряхме национално предателство

Ние спряхме национално предателство. Това каза на брифинг народният представител от ПП „Има такъв народ“ Станислав Балабанов след освобождаването на Никола Минчев от поста председател на НС, предаде репортер на БГНЕС.

Балабанов заяви, че днес е бил направен публичен опит да се унищожи истината, такава, каквато е. „За мен днес се проведе най-унизителният дебат, откакто имам възможността да съм част като народен представител в последните парламенти“, каза депутатът.

Коалицията беше създадена с една единствена идея – обединени всички да се изправим срещу статуквото, заяви той и допълни, че мафията „беше превърнала институциите в бухалки“.

Почтеност, смирение и нулева толерантност към корупцията са основните приоритети на създадената първоначално управляваща коалиция. Той цитира думите на премиера Кирил Петков как всеки ден щеше да се осветлява по една корупционна схема на бившите управляващи. Депутатът също така каза, че е трябвало да се извършат реформи, включително съдебна и попита: „Има ли една извършена реформа към този момент?“

Един от примерите за липсата на диалог между управляващата коалиция, който даде Балабанов, е арестът на бившия премиер. „Бойко Борисов беше арестуван без дори никой от коалиционните партньори да знае, че ще има подобен арест“, припомни той. По думите му този арест е превърнал бившия министър-председател в герой.

Балабанов е категоричен, че актуализацията на бюджета ще се случи.

Постъпката на г-н Минчев ни изуми и отврати, сподели Балабанов, като обясни, че подкрепата на ИТН за оставката на Никола Минчев не е бил предварително готвен процес. „Това се случи на база на това, което видяхте всички в пленарна зала вчера. Сега има административни правила, председателски съвет, сигурно ще има и кандидатури“, каза той, като подчерта, че Ива Митева е всепризната от всички. /БГНЕС