Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев Пд

Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев Пловдив. Специалистът застава начело на "канарчетата", след като през сезон 2022/23 водеше столичния Локомотив. В щаба на Генчев влизат Живко Миланов (помощник-треньор) и Йордан Господинов (треньор на вратарите). На по-късен етап ще бъдат обявени и останалите членове на треньорския състав.


Станислав Генчев ще бъде представен официално пред медиите и феновете преди първата тренировка на "жълто-черните" за следващия сезон, която ще бъде на 14 юни на стадион "Христо Ботев".

Станислав Генчев е роден на 20 март 1981 година. Богатата му футболна кариера преминава през множество отбори в България и чужбина, записвайки над 420 мача. Халфът има и седем мача за националния отбор на България. В родното първенство Генчев е играл за отборите на Левски, Спартак Варна, Велбъжд, Черно море, Литекс, Лудогорец, Славия, Монтана и Етър, а извън граница е защитавал цветовете на Васлуй и АЕЛ Лимасол.

Треньорската кариера на Станислав Генчев стартира в Етър Велико Търново, където в продължение на няколко сезона е както старши треньор, така и помощник-треньор. През 2019 година преминава в отбора на Лудогорец. В продължение на четири сезона Генчев е част от "орлите", като в определени моменти е начело на "зелените" от Разград, а с негово участие разградчани записват серия от титли и силни изяви в Европа.

От началото на настоящия сезон Генчев бе старши треньор на Локомотив София, където работеше с помощник-треньорите, които ще бъдат част и от "жълто-черния" клуб - Миланов и Господинов.

Ботев Пловдив пожелава на Генчев и екипа му много успехи с "жълто-черния" клуб, с които да донесат поводи за радост и гордост на всички ботевисти! /БГНЕС