Стефан Аладжов: Всички обичаха Гунди, той им изкарваше премиите

"Беше велик футболист, най-големият в България", обяви по адрес на Георги Аспарухов бившият му съотборник в Левски Стефан Аладжов, предаде репортер на БГНЕС. Рекордьорът по мачове за "сините" и за футболист № 1 на България през 1970 г. бе сред ветераните, които поднесоха цветя на паметника на Гунди по случай 80-годишнина от рождението му.

"И като човек беше изключителен. 1967 година, когато бях картотекиран в Левски, дойде, окуражи ме, насърчи ме, което в последствие си оказа въздействие. Само добро може да се каже за него. Отиде си твърде млад, можеше да даде още и на Левски, и на националния отбор“, продължи Аладжов.

„Най-яркият спомен? Играеха за Купата на съветската армия, качиха ни в рейса, на стадиона ги гледах с отворена уста. Той дойде специално при мен, не съм го очаквал. Не съм и предполагал в най-съкровените си мечти, че някога ще играя в този отбор и то най-вече с Гунди. Случиха се нещата. Четири години бях в един велик отбор на Левски“, разказва бившият защитник.

„Гунди беше изпреварил с много времето си. Играчи като Чико Дерменджиев, които бяха в други отбори, също много го тачеха Гунди. Той им заработваше премиите. Всички го обичаха. Когато си отиде, цяла България потъна в скръб“, Аладжов.

Футболисти, треньори, част от ръководството на Левски, както и служебния министър на спорта Весела Лечева също поднесоха венци и цветя пред паметника на футболната легенда Георги Аспарухов. /БГНЕС