Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени: Начало на безкраен концерт

Един от най-честите въпроси, които музикантът и текстописец Стефан Вълдобрев чува от фенове и журналисти, е какво го вдъхновява. А най-добрият отговор идва под формата на песен. „Вдъхновение“ или начало на безкрайно изречение, както пее Стефан, е една от новите песни, които влизат в предстоящия нов албум на музиканта и Обичайните заподозрени, предаде репортер на БГНЕС.

Предстоящият албум ще се случи официално скоро – още в началото на новата 2024 година, а настоящата Стефан Вълдобрев, Иван Лечев - китара, Стоян Янкулов - ударни и перкусии, Веселин Веселинов (Еко) - бас, контрабас и Мирослав Иванов – китара изпратиха с коледен концерт… на плажа в НДК.

Най-голямата закрита зала за концерти и събития – Зала 1, буквално преля от публика във вторник вечер за близо 3-часовия концерт на Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

24 песни включваше сет-листът за вечерта, сред които добре познатите "По-полека", "Холивуд", "Рай", "Към", "Едно", "Тази песен не е за любов", "Сняг над Сахара" и „Лепило за брада“.

Все песни, които публика от шест до шестдесет и шест затананикват още с първите акорди, музикантите обаче избраха точно тази вечер, за да представят част от песните от предстоящия си нов албум.

Общо 7 нови песни изпълниха Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени на сцената на НДК.

„Вие сте най-най-благодарната и интелигентна публика“, обърна се певецът и композитор към залата и като обигран актьор обясни смелото си решение да представи толкова много нова музика в рамките на един концерт.

Традиционно концертите и представленията приключват с поклон, но концертите на петорката започват винаги с поклон към публиката. Музикантите не пропуснаха и този път да започнат вечерта така, като последва и втори поклон – към техните семейства, дошли да ги видят на живо, защото животът на музиканта, особено по празници, е все навън.

От там нататък Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени преведоха феновете през музика за „Барабан“, „Въпроси“ и „Три патрона, пистолет и икона“. На сцената излязоха и децата от вокална студия Дъга, които помогнаха за най-доброто изпълнение на „Черно-бяло Черно море“. А докато питаше „Оцет ли пи, лимон ли яде“ на инсталираната от двете страни на сцената плажна зона, хората от публиката си направиха стотици селфита заедно с петорката.

Така от „този рай води в ада“, Вълдобрев не пропусна да се пошегува с футбола и любимия отбор, защото „Обичам те мила, но ти не знаеш какво е ЦСКА и Левски да падат от Берое“. /БГНЕС