Стефка Костадинова: В тези тежки времена е важно да бъдем примери за нашата България

“Да бъдеш част от будителите на България, хора, които вдъхновяват, които са национално богатство, които сбъдват мечти, за мен е една голяма чест”. Това заяви за БГНЕС Стефка Костадинова, олимпийската ни шампионка и многократна носителка на европейски и световни титли, както и световна рекордьорка в скока на височина, който остава недостижим 35 години след поставянето му.

За първи път едни от най-изявените български артисти, творци от различни сфери на изкуството – театъра, танца, музиката, киното и литературата, разкриват имената на будителите, изиграли ключова роля в личния им и творчески път във фотографска изложба “Моите будители” пред Народния театър „Иван Вазов“.

“Всяка една личност тук трябва да бъде талантлива, да има голямо търпение, да покорява олимпийски върхове във всяка една област и най-вече да дава пример на другите, да бъде тяхна сила.” Моите будители са всички, които са успели да вдъхновят моят народ, моята България, така че всички хора, които са част от изложбата за мен са великани, пример за всички нас. Поклон пред всички българи, защото страната ни има много будители и в тези тежки времена е важно да бъдем единни и да бъдем пример за моята страна, моята малка България”, сподели още световната шампионка Стефка Костадинова.

Столичани в рамките на 14 дни ще могат да видят как Райна Кабаиванска, Теодор Ушев, Георги Господинов, Васко Василев, Лили Иванова, Мариус Куркински, Христо Мутафчиев, Цветана Манева, Койна Русева, Юлиан Вергов, Бойка Велкова, Теодосий Спасов, Марта Петкова и Никола Хаджитанев говорят с благодарност за личностите, събудили любовта към културата и изкуството. /БГНЕС