Стефка Костадинова: Всеки българин иска да чуе химна на Игрите в Токио

Българският олимпийски комитет (БОК) и посолството на Швейцария у нас пожелаха успех на младите ни олимпийци за третите Зимни младежки олимпийски игри в Лозана на специална церемония в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски”, предаде репортер на БГНЕС. На събитието присъстваха председателят на БОК Стефка Костадинова, посланикът на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен, спортни легенди и деятели, както и самите спортисти.

По принцип сме по-силни на летните спортове, отколкото на зимните, но стартът за всички е еднакъв. Щом тези 18 деца са покрили норматив, отиват там със самочувствие. Пожелавам им успех, защото Олимпийските игри са каймакът на спортната кариера. Преди четири години в Лилехамер участвахме с шест спортисти по-малко, така че дано имаме шанс и постигнат своите мечти", заяви по повод атлетите председателят на БОК.

Годината беше и добра и трудна. Това беше предолимпийска година, до момента имаме 15 квоти за Токио 2020. Спортистите тепърва ще покриват (нормативи; б.р.), така че се надявам да имаме повече квоти от Рио де Жанейро (през 2016 г.; б.р.) и по-голям шанс. Всеки един от нас иска най-накрая да чуе българския химн", допълни Стефка Костадинова.

Зимните младежки олимпийски игри в Лозана ще се проведат от 9 до 22 януари. /БГНЕС