Стилиян Петров: Кметът на Симитли "агитира" 40 клуба да гласуват за Михайлов

"Апостол Апостолов, кмет на Симитли, това име стигна до моите уши от над 40 клуба. Агитиране в кавички за гласуване за г-н Михайлов. Какво знаете вие повече от нас, г-н Апостолов, за да агитирате за г-н Михайлов?", заяви бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров на пресконференция преди утрешния извънреден конгрес за избор на ново ръководство на Българския футболен съюз, предаде репортер на БГНЕС.

Стилиян Петров.

Петров, заедно с Мартин Петров, е част от екипа на Димитър Бербатов, който е кандидат за президентския пост на БФС. Днес Бербатов и неговият екип дадоха пресконференция, на която изразиха притесненията си прозрачността на провеждането на конгреса. "В последните два дни съм разговарял с над 140 клуба, за да разберем дали са получили делегатските си карти, което те не са. Те звънят на областните, те не вдигат, което е много интересно, защо не вдигат. Ще спомена две имена, има и още, но те се споменават от много клубове - Апостол Апостолов, кмет на Симитли, това име стигна до моите уши от над 40 клуба. Агитиране в кавички за гласуване за г-н Михайлов. Какво знаете вие повече от нас, г-н Апостолов, за да агитирате за г-н Михайлов? Кажете ни. Разговарял съм с клубове, кметове, треньори. Г-н Михайлов говори за прозрачни избори, че няма натиск. Всички ние извън кликата знаем проблемите. Второто име е мой бивш съотборник - Радой Христов, областен на Монтана. Г-н Христов, играли сме заедно, ти ми беше един от идолите, когато бях малък, но в момента под натиск и в кавички агитиране за гласуване за г-н Михайлов, защото ако в този район клубовете не са на негова страна, той ще бъде уволнен. Не се страхувай, защото само така може да бъде променено това мислене. Не бъдете наивни", каза Стилиян Петров.

"Много от клубовете не искат да участват в Конгреса, заради това, което е ставало в предишните конгреси. Хора, които дават всичко, за да има футбол в техните села, за да има футбол. Клубовете вече не мълчат. Клубовете искат да се борят, но борбата е несправедлива", допълни той.

"Има клубове, чиито делегати са с отявлени критични позиции към настоящото ръководство и се правят опити те да не бъдат допуснати до конгреса. Не знам какъв морал може да има Борислав Михайлов да продължава да настоява да иска да бъде президент на БФС", това обяви членът на Изпълнителния комитет на БФС Петър Величков ден преди извънредния конгрес на футболната централа за избор на ново ръководство, предаде репортер на БГНЕС.

Петър Величков и Мартин Петров.

Днес екипът на кандидат-президента Димитър Бербатов даде пресконференция, на която отново изрази притесненията си за честността и прозрачността на провеждането на конгреса, който ще бъде утре от 10:00 часа в Националния дворец на културата. "Само интегралната бюлетина не е достатъчна, защото е важен целят процес, и преди конгреса, и по време на конгреса. В последните дни идват клубове, които ни казват, че нито знаят откъде да си получат делегатските карти, нито кой е хотелът. Всеки морален човек след 16 години провал след провал, след скандали, след качулки, които влизаха в БФС, би трябвало Борислав Михайлов да прояви морал и мъжество и да се откаже", заяви Величков.

Той разкри, че има над 400 страници с документи, които са депозирани при нотариус и в които може да има уличаващи данни за настоящото ръководство на БФС. При разглеждането на малка част от документите Величков е открил, че БФС плаща два или три пъти над пазарната цена за футболни артикули.

"За нас това ръководство няма капацитета да промени тази организация и да я превърне в модерна, прозрачна организация, която да бъде разглеждана като надежден партньор. Това е огромна работа, сигурно една година трябва, за да се свърши. След това може да се седне да се разговаря с държавата. Апелирам към клубовете да търсят и да се опитат да разпознаят в евентуалните бъдещи ръководители на българския футбол, които могат да направят тази тежка реформа. Тези, които са финансово независими и са в такава възраст, в която могат да изнесат този тежък товар в следващите години", допълни Величков. /БГНЕС