Стинг с нов албум: "The Bridge" – мост между хората и реалностите

Представяйки новия си албум "The Bridge", който излезе в петък, известният британски музикант Стинг обясни защо е избрал такова име, като подчерта, че "мостът е метафора за преодоляване на неприятностите", предаде АФП.

По думите му, "всеки търси мост, за да отиде някъде другаде, по-нататък, на по-добро място".

Новият албум на Стинг е смесица от джаз, рок и фолк.

Стинг призна, че не му е било трудно да запише албума на фона на локдауна и пандемията, тъй като всичко е било правено дистанционно.

„Не е нещо ново да твориш от разстояние. Барабанистът може да е в Лос Анджелис, аз в Париж, а някой друг музикант в Италия. Тайната е да се създаде един вид споделено интимно пространство и да имаме топли отношения“, каза Стинг.

Той е бивш фронтмен на група "Полис", която има огромен успех, след което през 1985 г. започва успешна солова кариера. През годините британският музикант се е ангажирал с редица политически и екологични проблеми, от освобождаването на Нелсън Мандела до опазването на тропическите гори на Амазония. Като гражданин на света, той приема негативно оттеглянето на Великобритания от ЕС. Певецът смята, че по този начин Лондон е разрушил всички мостове с Европа.

„За мен Брекзит е трагедия. Тъжен съм за страната си“, каза Стинг.

Според него на младите британци им е отказана възможността „да се срещат с изкуството на Европа, което е пълна лудост“. Той също така смята, че политическата атмосфера във Великобритания изглежда много опасна поради нарастващите популистки движения.

Звездата говори пред АФП и за пандемията, като каза, че не разбира „науката на отхвърлянето“. Той добави, че се е ваксинирал без колебание.

„Достатъчно възрастен съм, за да си спомням деца, които са имали полиомиелит, заболяване, изкоренено с ваксинация“, каза Стинг.

В допълнение към албума „The Bridge“, който въплъщава възгледите на Стинг за личната загуба, раздялата, заключването и необикновените социални и политически сътресения, творецът отскоро има и уеб-телевизионно предаване. Той символично е нарекъл предаването „On the Bridge“ и чрез него предлага интимен поглед върху ежедневието на музикантите по време на подготовката за пускането на новия албум, както и на турнета. Всеки вторник ексклузивно sting.com публикува нов епизод. Всеки епизод е специално за членовете на неговия фен клуб 24 часа в денонощието и след това е достъпен за по-широка аудитория на следващия ден. /БГНЕС