Стив Брус застана начело на УБА

Стив Брус е новият мениджър на Уест Бромич Албиън, заменяйки на поста Валери Исмаел. Ръководството на клуба освободи Исмаел в сряда, а в четвъртък вечерта потвърди, че Брус ще води тима с договор за 18 месеца.

Стив Брус бързо се завърна във футбола след раздялата с Нюкасъл

За последно Брус бе начело на Нюкасъл във Висшата лига, но той бе освободен след идването на новите собственици от Саудитска Арабия. Бившият капитан на Манчестър Юнайтед разкри, че е бил жертва на жестоки нападки в социалните мрежи и поради това е обмислял да сложи край на треньорската си кариера, но сега той се завръща на скамейката с цел промоция във Висшата лига. "За мен е удоволствие, че ще имам възможността да съм мениджър на клуб с толкова богата история и традиции. Познавам добре този отбор от периода си в Мидландс и нямам търпение да се захвана с това предизвикателство. Идвам тук с една цел и тя е да класирам Албиън във Висшата лига", сподели Брус, след като подписа своя договор.

Брус ще доведе със себе си на "Дъ Хоуторнс" асистентите Стивън Клемънс, Стив Агню и Алекс Брус (негов син), а Джеймс Морисън и Гари Уолш остават в треньорския щаб. След 29 изиграни мача в Чемпиъншип "дроздовете" заемат шесто място в класирането с актив от 45 точки, осем по-малко от втория Блекбърн, който за момента е на позиция за директна промоция. /БГНЕС