"Аеросмит" отменят концерти заради влизане на Стивън Тайлър в клиника

Рок групата „Аеросмит” обяви, че отменя датите на участията си през юни и юли в Лас Вегас, след като фронтменът на групата Стивън Тайлър доброволно влезе в рехабилитационна клиника.

74-годишният Тайлър е претърпял операция на крака, за да се "подготви за сцената", което е наложило прием на обезболяващи медикаменти, се казва в изявление на групата.

Тайлър е получил рецидив и "доброволно е влязъл в програма за лечение, за да се концентрира върху здравето и възстановяването си".

"Искрено съжаляваме, че трябва да уведомим нашите фенове и приятели, че трябва да отменим първата серия от датите за участия в Лас Вегас през юни и юли тази година, докато той се съсредоточи върху доброто си състояние", добави групата.

„Благодарим ви за разбирането и за подкрепата, която оказвате на Стивън в този момент”, пише още в публикувано в Туитър съобщение.

Групата трябваше да започне да свири на Dolby Live в MGM Park в Лас Вегас на 17 юни. Все още стоят планираните дати за участия през септември.

"Съкрушени сме, че причинихме неудобство на толкова много от вас, особено на най-верните ни фенове, които често изминават големи разстояния, за да преживеят нашите концерти", се казва в изявлението.

Тайлър говори открито за пристрастяването си, а през 2019 г. разказа за интервенцията, която мениджмърите и колегите от групата му организират през 1988 г.

"Те си мислеха, че ако вокалистът изтрезнее, всичките ни проблеми ще свършат. Така че аз изтрезнях и знаете, че ми трябваха много години, за да преодолея гнева от това, че ме изпратиха в рехабилитационна клиника", разказа той пред Haute Living. "Но днес, съм им благодарен за моята трезвеност.”. /БГНЕС