Стоев: Локомотив ще играе офанзивен футбол

"Аз съм амбициозен човек, искам Локомотив да се превърне в сериозен опонент на тези отбори, които се борят за сериозни цели в българското първенство. Знам, че не става веднага, колкото и да ми се иска, нещата невинаги стават толкова бързо. Аз съм убеден, че догодина по това време може би ще говорим по-различно за отбора на Локомотив". Това заяви новият треньор на Локомотив София Стойчо Стоев при официалното си представяне на стадиона в квартал "Надежда", предаде репортер на БГНЕС.

Стоев, който е легенда на "железничарите" с над 200 мача за клуба, заменя на поста Станислав Генчев. "Мястото ми е познато, клубът ми е познат, все пак основно спортната ми кариера е преминала в Локомотив. От тази гледна точка бързо се интегрирам, нямам проблеми в това отношение. Имам своите виждания, надявам се да намерим подходящите футболисти и постепенно тези идеи да се претворят и на терена, което е най-важно. Имам немалка треньорска кариера, обичам офанзивния футбол и такъв ще бъде в Локомотив. Надявам се да изглеждаме в една добра светлина и да постигаме и нужните резултати", каза той на днешната пресконференция.

"Времето е малко, тъй като повече от половината отбор го няма. Аз съм убеден, че до започване на първия кръг надали отборът ще бъде изцяло стикован, но такъв е периодът. Имаме само един месец, в този месец трябва да се подготвим и да изглеждаме добре. Още от деня, в който се съгласих да поема отбора, се започна гледането и търсенето на футболисти, тъй като ни интересува и чуждия пазар. При нас в някаква степен е лимитирано финансирането, което може би ще ни затрудни, но щом съм приел да се захвана, по никакъв начин няма да се оплаквам. Засега нямаме поставени цели, но аз си поставям сам цели. Първото важно нещо е да направя отбор и този отбор да играе футбол. Аз обичам отборите ми да играят футбол, да владеят топката, да имат трайно присъствие в половината на противника, да не се притесняват от контраатаки, да не се затваряме. Трябва да постигнем постоянство и да изглежда такъв, какъвто е бил, Локомотив никога не се е притеснявал от противника. Не искам да надлъгвам отборите, искам да ги побеждавам с игра", допълни Стоев, който в кариерата си е водил още отборите на Лудогорец, Левски, Миньор Перник, Монтана и други.

Той разкри, че треньор на вратарите ще бъде Владо Манолков, помощник-треньор и анализатор - Иво Захариев, а до края на седмицата ще има яснота за кондиционния треньор. Договорът на Стоев с Локомотив София е за една година. /БГНЕС