Стоев: Започва приемане на точки по ПВУ, Шенген и Еврозоната

“На председателски съвет в НС решихме от утре да внесем нови три точки в програмата на НС, които ще започнат да приемат точки по ПВУ и законопроектите по Шенген и Еврозоната”. Това заяви Стою Стоев от ПП-ДБ, предаде репортер на БГНЕС.

Стоев обясни, че ще бъде разгледана втората част на Закона за изпиране на пари, два законопроекта за обществените поръчки и валутният закон.

“Радостно е, че народното представителство има разбирателство, че тези закони са изключително важни за България и ще започнем да работим така както е нужно”, каза още Стою Стоев. Той се надява в началото на октомври да се заяви второто плащане по ПВУ.

Депутатът от ПП-ДБ подчерта, че председателството на правна комисия сега поема Анна Александрова от ГЕРБ-СДС, а от следващата сесия ще настъпи и ново председателство на правна комисия. “Председателят на НС ще се смени, когато се случи и ротацията на Денков с Мария Габриел”, поясни досегашният председател на правна комисия. Стоев коментира, че за момента се работи по програмата, която са заложили управляващите. “Всичко е наред, надявам се поетите ангажименти днес да бъдат спазени”, допълни депутатът от ПП Стою Стоев. /БГНЕС