Стоичков, Балъков и други легенди се събраха за 100 години Етър

"Ще видим дали съм във форма, но съм тук, за да се насладим на незабравимите 100 години Етър. Най-великият момент в моята спортна кариера са медалите от Световното първенство в САЩ 94 и класирането, както и играта ми с всички футболисти от моята генерация, които ще останат незабравими". Това заяви големия български футболист Красимир Балъков преди началото на демонстративния мач на стадион "Ивайло" във Велико Търново, с който ще бъде отбелязан вековния юбилей на Етър, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.


"Болярите" отбелязват днес своя юбилей, като гвоздеят в програмата е мачът „Звездите на Етър” – Национален отбор „Звездите на България”. "Има голяма носталгия по този стадион, защото имах възможността да бъда с човека, който беше избран в 11-те най-добри футболисти през 94 - Красимир Балъков. Киряков, Бончо Генчев, Ивайло", каза носителят на Златната топка Христо Стоичков.

Гост на събитието е и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев. "Приемам Етър като много скъп за мен отбор, защото аз съм изгледал страшно много мачове, когато живеех във Велико Търново и този отбор е един от любимите ми. Този юбилей ме връща много години назад, аз съм присъствал на мача с Кайзерслаутерн в годината, в която Етър станаха шампиони. Имам страшно много приятели тук. Този празник го приемам донякъде и като мой", сподели Петричев. /БГНЕС