Стоичков: Искам да запомня Марадона с това, което беше на терена

Бившият български национал Христо Стоичков заяви, че ще запомни Диего Марадона с това, което е бил на терена, а не извън него. Камата заяви това за Нова телевизия.

Стоичков каза, че е простил на легендарния аржентинец за това, че не уважи бенефиса му, въпреки че бе обещал, че ще дойде в София.

„Ще запомня Диего с това, което той беше на терена. Извън терена всичко е много лично. Възхищавал съм се на неговата игра, на головете още от Световното първенство в Мексико, когато бях на 20 години. Първият ми спомен от него е от Барселона. Мингея бе мениджър и на двамата. Нашето приятелство не се купува, а се доказва във времето. Правили сме грешки, но сме намирали общ език. Последният път трябваше да дойде в София за бенефиса ми, но не дойде. После разбрах причината от него, което възприемам като чиста истина. Болката ще ми остане, но след разговора ни му простих. Видях сълзи в очите му и усетих болката му“, заяви Стоичков.

Според него, Марадона в последните години не е бил познатия за всички Диего, а се е затворил в себе си и почти не е имал приятели. "Всички ние сме виновни, че не успяхме да го предпазим от лошите неща", каза Стоичков. Той е предупреждавал Марадона за това, че хората около него са лешояди, а не приятели и единствено искат да се възползват от него. "Най-голямата му грешка бе, че се обкръжи с такива хора. Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. Той също видя, че не може така Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на спокойно. Не ме карайте да сравнявам Меси и Марадона. Това не е хубаво – да се сравняват приятели. Те са различни поколения футболисти“, каза още Стоичков. /БГНЕС