Стоичков открадна шоуто в Мача на мира в памет на Марадона

Легендата на българския футбол Христо Стоичков взе участие в традиционния Мач на мира. Камата даде две асистенции при загубата на „Белите“ от „Сините“ с 3:4. Преди демонстративния сблъсък, включващ редица легенди на спорта, Стоичков даде копие от „Златната топка“, която спечели през 1994, на Папа Франциск.

Христо Стоичков.

Камата игра с номер 9 за тима на „Белите“, редом до други страхотни футболисти като Роналдиньо, Ерик Абидал, Пабло Сабалета, Шота Арвеладзе. „Със страхотно удоволствие дадох копие от моята „Златна топка“ на Папа Франциск! Бяхме с него, играхме за световния мир във Вечния град! Кралят Футбол е най-добрият посланик за един мирен свят!“, написа Стоичков в социалните мрежи.

В „Синия“ отбор личаха имената на легенди на италианския футбол като Антонио Ди Натале, Винченцо Якуинта и други. Мачът бе в чест на Диего Армандо Марадона, който напусна този свят преди две години. Някои от децата на великата десетка на Аржентина посетиха срещата на „Олимпико“ в Рим, като две от тях дори взеха участие в двубоя. Стоичков впечатли с изявите си по дясното крило, като се отчете с две асистенции през първото полувреме, и бе с основна заслуга за още едно попадение.

Резултатът бе открит в деветата минута, когато Камата намери Арвеладзе и грузинецът не сбърка за 1:0. В 14-та Ди Натале възстанови паритета. Три по-късно Стоичков даде пас с пета на Хенрик Мхитарян, а той подаде на Уго Алмейда за 2:1 в полза на „Белите“. В 21-та минута Камата регистрира второ завършващо подаване, като отново негов адресат бе Арвеладзе. „Сините“ намалиха в 24-та минута чрез Якуинта, а в началото на втората част стигнаха и до пълен обрат след две бързи попадения на появилия се от пейката Андрий Воронин. /БГНЕС