Стоилов: Ако хората от клуба не кажат цялата истина за дълговете, аз ще го направя

Ако хората от клуба не кажат цялата истина за дълговете, аз ще го направя. Това заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов отново задълженията на „сините“ на днешната пресконференция преди дербито с Лудогорец от 21-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Срещата на „Герена“ е утре, 28 февруари, от 17:45 часа.

Мъри коментира утрешния сблъсък с шампионите, като ги похвали за силното представяне в двата мача с Андерлехт в плейофния кръг на турнира Лига на конференциите. „Като група, като компактност, за първи път от началото на сезона нямаме наказани, с изключение на Асен Митков, който има травма. При всички положения новото попълнение ще вземе участие в мача. Сега е удобен момент след неудачния старт, извиненията и оправданията с терените, сега ще имаме добър терен, отличен противник и отлична възможност нашите футболисти да покажат своите качества. Очаквам Лудогорец да е в по-добър ритъм от нас след изиграните два мача с Андерлехт, те се представиха на едно много добро ниво, елиминация с дузпи е лотария. За нас е добър момент да покажем добро ниво и битка, каквото сме показвали и преди с Лудогорец“, започна той и продължи:

Станимир Стоилов.

Добра възможност да излезем от негативната серия. Нивото, на което игра Лудогорец, ние не можем да го оценим. Отбор като Андерлехт е толкова високо ниво – Лудогорец игра много добре, Андерлехт играе под едно напрежение, така че да корим и да търсим проблеми в Лудогорец, според мен не е уместно. Сега Левски трябва да покаже своите възможности. Въпросът е ние как ще изглеждаме, да играем с душа и сърце, както искат привържениците. Да покажат желание, динамика, че се борят за Левски. Сега им казах на футболистите, че този път ще е по-трудно, защото в предишните ни мачове с тях нивото на Лудогорец не бе толкова високо. Футболистите им беше по-лесно да спечелят преди, сега ще им трябва повече характер и волеви качества“.

Стоилов бе категоричен, че всеки трябва да отговаря по въпроси, свързани с неговата компетенция. „Левски както винаги, трябва да се управлява спортно-технически от терена, останалите решения да се взимат в офиса. Аз не бягам от моите си решения. Аз искам в Левски да се случват нещата. Дълги години клубът страдаше. Аз и изпълнителният директор сме тук, за да защитаваме интересите на клуба. Треньорът на вратарите сам поиска да напусне по лични причини, Митрев продължава да кара лицензите. Аз също след провала на сделката за Юнайтед Груп смятам, че трябва да се обяви съвместна акция за събиране на пари от привърженциите за НАП, защото те никога не са изоставяли клуба. Другото решение с емитиране на акции не мога да коментирам, защото не го разбирам“.

Първо трябва да се каже цялата истина кой-какви дългове е направил през годините, за мен всичко останало е прибързано. Ако хора от клуба не го направят, аз ще го направя. В най-скоро време ще има такава среща. На този етап това са футболистите – латвийският футболист има добри качества, но той има договор с Пирин, евентуално от лятото ще можем го вземем. Ще имам сили, докато феновете помагат на Левски. Аз също съм фен на Левски. Да, дойде малко изненадващо отказът на Юнайтед Груп да не вземе клуба. Имахме три варианта в началото като дойдох – да намерим няколко основни спонсора, да търсим нови инвеститори или да се продават играчи. Ситуацията беше друга, всички се надяваха, че ще имаме нови инвеститори. Но решението е взето, трансферният прозорец почти навсякъде затваря, трябва да се мисли изцяло в посока изчистване на задълженията към НАП. Задълженията са доста сериозни и не са толкова лесни за изчистване“, завърши наставникът на „сините“. /БГНЕС