Стоилов: Ако не направим индивидуални грешки, имаме своите шансове

Ако не направим индивидуални грешки, имаме своите шансове. Това заяви наставникът на Левски Станимир Стоилов на днешната съвместна пресконференция с капитана и вратар Николай Михайлов преди първия двубой от втори квалификационен кръг на Лигата на конференциите с ПАОК, предаде репортер на БГНЕС. Срещата е утре, 21 юли, от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

Атмосферата за всички левскари е приповдигната и напрегната, защото отборът се завръща в евротурнирите след няколко години отсъствие. ПАОК се явява фаворит, но не винаги фаворитът побеждава. Те са по-опитният отбор, но ние ще играем с ентусиазъм и желание, и ако не направим индивидуални грешки, мисля, че имаме своите шансове“, започна Мъри.

Станимир Стоилов.

Трудно е да анализираш един съперник само от контроли, защото анализът може да е подвеждащ. ПАОК е изключително добре организиран отбор в тактическо отношение, който трудно допуска грешки и, при най-малкото невнимание у противника, е готов да накаже твоя грешка. Към Цунами и Ивелин се добавят Илиян Стефанов, Краев и Келиан, които на този етап не се знае колко дълго ще отсъстват, но са част от нашето ядро от футболисти, ще бъде неприятно ако не можем да разчитаме и на петимата, но е твърде вероятно точно това да се случи“, продължи той по отношение на проблемите с контузени в „синия“ лагер.

Младите трябва да се справят с напрежението. В клуб като Левски винаги трябва да има амбиция – аз изключително много уважавам колегата Луческу за работата му в ПАОК, той ги направи шампиони и стигнаха четвъртфинал в турнира в дебютното издание. ПАОК са по-добри, утре ще видим на мача. Виждам амбиция у младите играчи, те трябва да поемат отговорност, утре могат да напишат история. Искам да видя отново горд Левски. При всички положения ще имаме нужда от нашата публика. Имаме идеи и варианти, но утре ще решим окончателно как ще излезем на мача. Важно е да не ни подведе емоцията, младостта понякога дава криле“, завърши Стоилов.

Всеки трябва да играе на максимални обороти. Това заяви капитанът и вратар на Левски Николай на днешната съвместна пресконференция със старши треньора на „сините“ Станимир Стоилов преди утрешния първи мач от втори предварителен кръг на Лигата на конференциите с ПАОК, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата започва в 20:00 часа българско време.

Утре ще разберем, имаме проблеми с контузени играчи, но трябва да се мобилизираме. Изтеглихме възможно най-тежкия съперник, такава ни е съдбата, утре трябва да излезем и да зарадваме феновете ни с една добра игра“, започна той.

Николай Михайлов.

При мен няма притеснения, играл съм много такива мачове. Да, прави сте, за доста от момчетата в отбора ще бъде дебют в евротурнирите. Те се подготвиха добре за мача, всеки трябва да играе на максимални обороти. Преди три години допуснахме седем гола в две срещи с АЕК Ларнака, но сега за шест месеца, от декември насам, се преродихме на всички нива, както спортнотехнически, така и финансово. Работим много със старши треньора Станимир Стоилов, направихме прилична подготовка. Всеки един футболист трябва да мечтае да играе пред пълни трибуни. Ще видим кой отпада, но сме група от над 20 човека, трябва да извлечем максимума“.

Родният национал коментира и впечатленията си от гръцкия тим. „Имат страхотни единици, добре организирани и дисциплинирани, движат се много компактно по терена, и са агресивни, така че се нуждаем от най-доброто си лице, ако искаме да имаме шансове“, завърши Михайлов. /БГНЕС