Стоилов: Част от играчите все още нямат мисленето на футболисти на Левски

"Надявам се да обърнем тази серия. Нормално е да има напрежение и да има лек дискомфорт от поредицата без победа. Както можеха да са пет равенства, така можеха да са четири победи и един равен.. Ангажиментът на футболиста е утре да спечелят мача и то с добра игра. Ако искаме да намерим извинение, казваме, че е голямо напрежението. Не виждам колко е голямо напрежението, когато играеш на "Георги Аспарухов" или пред феновете на Левски. Общият баланс в отбора като игра е нарушен, но като стил не е. Много е важно да виждаме в очите на футболистите тази свръхамбиция да печелят. Именно тази свръхамбиция прави разликата. Нашите играчи трябва да свикнат да играят под напрежение. Ако не можеш да играеш под напрежение, не можеш да разчиташ да се бориш за резултати, титли или купи. Надявам се утре да забравим всичко", заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов преди утрешния мач със Славия от efbet Лига.

"Ивелин Попов тренира цяла седмица, здрав е. Надявам се да го вкараме в отбора и да държи без травма до края на сезона. Когато направи пълноценна подготовка, догодина ще видим Ивелин Попов, на когото всички разчитаме. Досега не е набрал максимална спортна форма", продължи той.

"В България обикновени буксуването го определям от резултатите. Лично в моите разбирания е да виждам качество. Резултатите рано или късно ще дойдат. Много то футболистите играха голям брой мачове и може да има пренасищане. Конкуренцията обикновено държи играчите на максимална спортна форма. Имахме нужда от повече конкуренция. Тези играчи са показали, че могат да играят футбол. Според мен амбицията им не позволи да спечелят последните мачове. Нямаше да съм доволен, ако отборът играеше по различен начин. Доминиращият футбол на Левски беше налице. След като имаш този стил и начин на игра, значи отборът е постигнал нещо. Мисля, че ще намерим пътя към победата.

Левски е в състояние да изгуби и да навакса много точки. Аз лично очаквах проблеми и спадове. Неслучайно използвам думите крехък отбор. Левски трудно можеше да загуби в тези 5 мача, това е на 200%.

Имаше мачове, в които тотално ни избяга футболният шанс. Имаше положения, които наистина трябваше да бъдат реализирани. Част от играчите все още нямат мисленето на футболист на Левски. За тях това ще бъде полезен урок най-вече за постоянство. Всеки един от футболистите на Левски в този отбор показа, че има мястото си в отбора. Въпреки че надиграваме противниците си, ние трябва да играем още по-добре. Когато имаме и по-голяма конкуренция, няма да има играч, който да не бъде на максимума си, защото веднага ще отпадне от групата", каза още Мъри.

"Съдиите са тема, която аз избягвам да коментирам. Даже в нашите декларации не си позволяваме да коментираме съдийството. Искаме да се изчистят проблемите. Който и съдия да преценят да свири, нямаме претенции. Много се спекулира с темата отлагане на мачове. И ЦСКА, и Лудогорец, и Ботев Пловдив имаха отложени мачове. Не трябва да се гледа еднозначно. Получихме преференции, което е добре за евроучастието на отборите. Последното нещо, което искам, е да влизаме в словесни престрелки с други клубове. Само ние ли отложихме мачове? Много от смешните ни скандали могат да бъдат решени с една огромна дискусия", добави треньорът.

"Днес и вчера беше подписан договорът за лагер в Дубай. Имахме разговори доста време. Смятам, че там са най-добрите условия. Естествено, финансирането на лагера беше от външни нови спонсори. Г-н Ивков успя да осигури една огромна сума за добри условия. Когато клубът прецени, ще обявим партньорите, които помогнаха за това нещо. Това са неща, които са задължителни за всеки един клуб. Когато лятото имаше добри условия в България, Левски остана тук. Когато зимата няма добри условия, е нормално да търсим друг вариант", разкри Стоилов.

За Купата ще пази Николай Михайлов, както беше миналата година с Пламен. Няма никаква промяна във финансовото състояние на Левски. Всички искания бяха целево да се намерят спонсори за лагера на отбора. Има си я нашата светлина в тунела, която е в момента. По селекцията няма особено развитие. В търсене сме на един-двама играчи. Не можем да вдигнем гордо глава и да кажем, че нямаме лимити. На този етап не се очаква гръмка селекция. Параметрите остават свободни агенти и според нашия бюджет", завърши специалистът. /БГНЕС