Стоилов: Държавата трябва да обърне по-голямо внимание на Левски и ЦСКА

Държавата трябва да обърне по-голямо внимание на Левски и ЦСКА. На това мнение е старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов, който говори пред медиите след днешната открита тренировка на отбора на стадион „Георги Аспарухов“.

Мъри е категоричен, че Левски и ЦСКА се нуждаят от сериозно държавно финансиране.

Мисля, че да, част от документите са вече подписани, остават само някои дребни детайли с парагвайския му клуб. Надявам се до края на деня всичко да е приключило. Имаме още една цел, надявам се утре да приключим и с Драган. Първоначално, идеята е в линията на защитата, ще преценим къде точно. Все пак съм доволен, че привлякохме Кордоба и Костадинов, движим се в нашите релси, не можем да се надскачаме. Не е по моята тема, той все още не може да намери споразумение с клуба относно финансовите си претенции“, започна той по отношение селекцията в отбора.

Мъри смята, че държавата трябва да помогне с по-сериозно финансиране на Левски и ЦСКА и да не подминава клубове в помощта си. „Футболът е най-популярният спорт в света, затова държавата правилно обръща внимание на определени градове. Левски е един от малкото клубове, които не са получили помощ за клубната база, какъвто е случаят и с ЦСКА. Адмирирам за свършената работа в Кърджали, Разград също получи финансиране за изграждане на стадион, но трябва да се обърне по-сериозно внимание на двата най-големи отбора в България“.

Естествено, Левски още преди 13 години инвестира над милион и половина само в терена. Би трябвало ние също да получим едно финансиране, имаме прекрасен сектор, в момента тече – ако не му се обърне внимание, нещата ще се влошат. Това трябва да бъде приоритет на всяко едно правителство, а именно да се помага на всеки клуб“, завърши Стоилов. /БГНЕС