Стоилов: До 1-2 дена ще стане ясно каква стратегия ще предприемем

До 1-2 дена ще стане ясно каква стратегия ще предприемем. Това заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов след победата на „сините“ над Струмска слава с 3:0 в контролна среща. „Доволен съм от представянето през първото полувреме, въпреки че теренът отново беше заледен. Доста от младите футболисти получиха игрови минути“, започна той.

Мъри коментира и пропадналата сделка с бизнесмена Драган Шолак и компанията Юнайтед Груп. „Не е приятно, когато в дълъг период от време се чакат положителни новини за клуба, но не се получи. Ще предприемем следващата стъпка скоро. Това, което трябваше да направим като клуб откъм изчистване на задълженията, успяхме да го свършим“.

Станимир Стоилов.

Имахме идея да си играем контролата и се бяхме договорили. Ритъмът събота-събота е доста слаб. Ще правим такива контроли, когато има възможност и адекватен противник. Цяла седмица тренираме на лед и няма особена полза, но както и да е. Всички играчи трябва да имат достатъчно минути и затова водим такъв процес. По време на тренировките едва ли има напрежение, но е нормално да има някаква обремененост, трябва да се върнем на пътя на победите. Ще започнем и да побеждаваме, още няколко мача трябва да изкараме на воля и на характер“.

Стоилов заяви, че до 1-2 дена ще стане ясно каква стратегия ще предприеме клуба. „До един-два дена ще стане ясно каква стратегия ще предприемем. Водим разговори, но нямаме нищо окончателно. Бяхме близо до една важна стъпка за българския футбол, да станем европейски клуб с хубав стадион. До един-два дена ще имаме стратегия и план. Всички левскари трябва да излезем заедно в този исторически момент. Оставаше най-важната стъпка, но няма да оставим нещата така. С общи усилия трябва да намерим решението. Трябва да предложим план и стратегия на хората“.

Не мога да ви кажа дали има опасност за лиценза. До този момент си плащаме необходимите разходи. Твърде дълго се проточи тази сделка, имахме възможност да трансферираме един-двама души в европейски отбори, предпочетохме да изчакаме, мислихме, че всичко ще завърши добре, нищо не предполагаше подобно развитие“, каза още Мъри по отношение на лиценза на клуба.

Няма какво по-прозрачно да кажем, няма сделка, ние сме предоставили всичко, което трябва. Самата компания също е достатъчно прозрачна и така е преценила. В текущото състояние на клуба ги има всичките дългове. Не зависи нищо от нас. Докарахме клуба до това да има интерес от такава голяма компания. Не съм притеснен, единствената причина е, че ако не намерим средства чрез спонсори, винаги можем да разчитаме на подкрепата на левскарите, нас в това число, защото сме левскари“.

Жокерът привърженици гарантира бъдещето на Левски. Умишлено търсим нови решения, за да не поставяме привържениците на допълнително напрежение. Достатъчно е да купуват карти и артикули. Тяхната подкрепа е безрезервна. Бъдещето не е толкова страшно. Беше страшно, когато започвахме преди година и нещо. Левски не трябва да има задължения, но настоящите не са лицензионни“, завърши треньорът на Левски, който гостува на Пирин Благоевград в неделя, 19 февруари, от 15:15 часа в мач от 20-ия кръг на Първа лига. /БГНЕС