Стоилов: Футболистите са задължени да играят на максималните си възможности

"Ясно е, че с наближаване на края и на финалния мач за Купата, може да има леко разконцентриране, но се борим и на двата фронта и не искам да търсим оправдания, че ни предстои финален мач. Футболистите имат ангажимент към привържениците, те са на 100 процента задължени да играят на максималните си възможности", обяви треньорът на Левски Станимир Стоилов преди двубоя с Черно море от третия плейофен кръг на Първа лига.

За "сините" предстои финал за Купата на България срещу ЦСКА на 15 май, но Стоилов увери, че играчите му няма да се пестят в предстоящия двубой с "моряците". "В момента най-важно е утре отборът да излезе максимално концентриран и мобилизиран и да изиграе един добър мач, който да ни гарантира победа, защото който от двата отбора спечели, ще има голямо преимущество в оставащите мачове до края на сезона. Черно море са най-постоянният и най-стабилно играещият отбор в нашето първенство, имат си собствен стил и начин на игра, играят равномерно като гости и домакини. Но не е толкова важно как ще се представи Черно море, за мен е важно как ще играе нашият отбор. Надали можем с нещо да се изненадаме", каза Стоилов на днешната си пресконференция.

"Имаме достатъчно футболисти, знаехме за висящите играчи с картони, които под никаква форма нямаше да играят срещу Черно море, защото рискът щеше да е прекалено голям да пропуснат финала. В предишния мач стана хубава футболна битка, на моменти малко по-остра отколкото трябва, но това са ангажименти на съдиите да нормализират страстите на терена. Ние ще играем с нужното желание и динамика, но ще се съобразяваме с футболните правилници. Ще има доста емоции, за мен беше изненада, че се получиха толкова картони в миналия мач", допълни наставникът на Левски.

Стоилов коментира и основаното вчера сдружение "Левски на Левскарите", което цели да вкара феновете в управлението на любимия им клуб. "Вече е основано движението, стъпка, която от дълго време се коментира между левскарската общност. Но за мен по-важното е да зарадваме хората във Варна и цяла България с една добра игра", сподели той.

Черно море посреща Левски в петък, 6 май от 17:30 часа. /БГНЕС