Стоилов: Футболистите трябва да покажат реакция

"Винаги когато си постигнал негативен резултат или представянето не е било по най-добрия начин, трябва да си готов да покажеш реакция. Важно е утре футболистите да реагират на негативния резултат и да покажат добра игра. Трябва да се върнем към добрите игри, към агресията, към динамиката, с която играхме, естествено, и към желанието за победа". Това заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов преди утрешния мач със Септември от 14-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС.

В последния кръг "сините" записаха загуба от Славия с 1:2, като в неделя те ще се опитат да се върнат на победния път. "Срещу Славия видях спад в амбицията и желанието на футболистите, мотивацията. Друг спад не видях. При Уелтън има някой път неравномерни полувремена, ако първото полувреме срещу Славия не беше много успешно за него, във второто беше играчът, който създаде най-много опасности. Не очакваме от него във всеки мач да носи отбора. Уелтън играе на едно добро ниво. При Уелтън понякога не се получава завърващият удар или подаване, но амбицията, желанието, динамиката му, скоростта са на много високо ниво, така че към него не мога да имам и грам забележка", каза Стоилов на днешната си пресконференция.

"Притеснява ме лъкатушенето ни в играта в защита, ние сме принципно един от стабилните отбори в защита, но допускаме индивидуални грешки, които биват наказвани веднага. Трябва да сме по-умни всички и да имаме по-голямо желание, когато играем в защита. Нямаме типичен, изразен централен нападател, Бари неслучайно игра 35 мача, той показваше своите качества, показваше играта, която искахме да виждаме, сега нищо не можем да направим, другите трябва да го заместят. Там играят Марин, Илиян и Ивелин, те трябва да играят на нивото на Бари, че дори и по-добре", допълни той.

Стоилов коментира и днешната позиция на компанията Юнайтед Груп относно закупуването на клуба. "Имахме преди финала за Купата посещение за наблюдаване на мача и на отбора. От там нататък имаше юридически проверки в клуба, но хората днес са казали точно и ясно каква е истината".

Наставникът на Левски сподели и мнението си за битката за върха. "Лудогорец имат различни години с различни натоварвания. Тази година им се събират доста мачове, представят България в Европа, за което трябва да ги поздравим, и съответно губят някой път повече мачове, отколкото заслужават. Ако отбор като Лудогорец играе само в шампионата, много трудно може да губи повече от един-два мача. След като сме загубили двата мача срещу Славия и Локомотив, не можем на този етап да развяваме знамето много високо, а трябва да свиваме ушите и да работим, както работихме досега".

Левски гостува на Септември на Националния стадион в неделя от 20:30 часа. /БГНЕС