Стоилов: Левски е в изключително тежка ситуация

"Ако някой си мисли, че Левски под някаква форма е спасен, напротив, Левски е в изключителна тежка ситуация, която трябва да се решава", заяви треньорът на "сините" Станимир Стоилов на старта на подготовката на тима за новия сезон, предаде репортер на БГНЕС.

Днес Стоилов събра група от 10 играчи на стадион "Георги Аспарухов" за първа тренировка и заяви големи амбиции за новия сезон. "Когато имам работа, не ми трябва почивка. Батериите са заредени, моят стимул е Левски, аз съм фен на Левски, винаги съм зареден на 100 процента. Аз като треньор и левскар не мога да си поставям други задачи, освен най-високите - това са шампионската титла и евентуално участие в груповата фаза на евротурнирите. И двете неща са изключително трудни и може да се окажат недостижими. Целта класиране за евротурнирите трябва да е задължителна за Левски. Знаем каква е ситуацията в нашия клуб", коментира Стоилов.

Той разкри, че към новите попълнения Ивелин Попов и Анте Блажевич може да се присъедини още един нов футболист на атакуваща позиция. "Ако бяхме стигнали до решение с Драган, нямаше да взимаме нов десен защитник, но реагирахме веднага. Очаквам евентуално да се договорим с още един нов футболист. Има трима човека, на които изтичат договорите, и на техните места ще влязат тримата нови играчи, под никаква форма не мога да нарушавам финансовия баланс. От ден на ден се опитваме да намаляваме разходите, има бюджет, от който не искаме да излизаме под никаква форма. За надграждане с привличането на суперзвезди, това е невъзможно. Аз ще съм последният човек, който ще наруши финансовата ни дисциплина. За мен по-важно е да избегнем фалита", обясни Мъри.

"В момента може да мечтаем за надграждане единствено с този отбор, с който разполагаме, да подобрим още игровите си връзки, контрола на мача, футболната ни увереност и самочувствие. Нашите играчи има още къде да вдигат нивото, всеки от тях трябва да се подобри много. Търсим атакуващ футболист, трябва ни нападател, но повече ми се иска да намерим човек за десния фланг", каза още Стоилов. /БГНЕС