Стоилов: Миналият януари имаше предложения към наши играчи за 0 лева, този януари - за милиони

Левски сглоби млад отбор с бъдеще. Смятам, че той ще може да се самоиздържа през 2023 г. и с постъпленията в клуба, и с предложенията към наши играчи. Левски създаде стил и начин на работа, показа авторитет и сила в игровите си действия. Когато един отбор играе добре, само тогава има интерес към негови футболисти. Когато има стил, качество, което интересува водещите отбори и тези с по-високи финансови възможности, тогава има предложения. Ако Левски лъкатуши в стила и играта си или играе антифутбол, играчите му няма да имат никаква цена. Миналият януари имаше предложения за 0 лева, този януари има за милиони. Това заяви треньорът на "сините" Станимир Стоилов в интервю за клубната телевизия, което даде от Дубай, където тимът е на лагер.

"На този етап, ако има предложение, което устройва клуба, всеки играч може да бъде продаден. Ако се осъществи изходящ трансфер, ще търсим заместник, който да има по-лесна аклиматизация и перспектива да бъде следващия продаден играч. Има футболисти на по 16-17 години, които са и тук с отбора. От тях зависи. Левски трябва да показва млади играчи, но не всичко става даром. При мен те получават много подаръци и реверанси, но трябва да се върнат с по-голяма сила към Левски, а не към мен. Трябва да работят много. Взехме в Дубай трима-четирима, които тепърва ще са лицето на отбора", каза още Стоилов.

"Всички футболисти са се постарали да отпочинат и да изпълнят минималната програма, която им бях дал. Надявам се, че са в добро функционално състояние за етапа в който се намираме. Играчите ми се виждат амбицирани и мотивирани да работят. Клубът се постара да им подсигури максимално добри условия и качество от всяко естество за подготовката, така че и ние като отбор, трябва да се подготвим по най-добрия начин. Най-хубавото за избора на Дубай е, че няма да има лоши дни и затваряне на терени, пропускане на мачове. Времето винаги е добро. Малко се преекспонира тази тема, защото условията в Турция се изравниха и разликите са минимални. Цените навсякъде са големи. Когато искаш да подготвиш максимално добре футболистите си, трябва да мислиш за най-добрите условия. Още повече, когато си Левски. В България не оценяваме, че тези неща им се случват напълно нормално", продължи треньорът.

За новите попълнения Мъри обясни: "Рикардиньо и Кристиян Димитров трябва да намерят своето място в отбора. Аз съм от хората, които не обичам предварително да казвам добри или лоши неща. Надявам се най-вече да се впишат в нашия стил на игра и в колектива. Това е силата на Левски. Да имаме отбор, който да работи като един. Двамата имат общи амбиции. Имали са проблеми с намирането на игровия си ритъм. Кристиян дълго време не е играл и сега е моментът да потренира и да започне да играе, за да достигне до нивото си. Знам, че има голям потенциал и още не е разкрил голяма част от него. Най-вече ще зависи от него и от треньорите докъде ще стигне. Рикардиньо също нямаше чак толкова много игрови минути в Гремио и Атлетико Гоянензе. Той също има мотивация да намери себе си и да покаже най-добрите си игри. Ако може да направи следващата стъпка".

"Трябва да продължаваме да изграждаме игровия стил, който искаме. Да подобрим много неща във фаза атака и защита. Явно е, че пропускаме много ситуации в предни позиции. Както казваме на футболен език - да затворим мача. А от всяка грешка, която допускаме се получава гол. Там също трябва да сме безупречни. Ще продължим да работим и в двете направления. Всеки един играч на Левски има накъде да расте. Ако всеки добави по нещо, Левски ще изглежда много по-добре. Имаме изключително млад отбор със сплав между млади и опитни. Двама трима от последните, които могат да усещат ритъма и пулса на мачовете и нуждите на Левски. Младите притежават потенциал и качества, които да разкриват и подобряват всеки ден. Трябва да се готвим и да се класираме при всички ситуации, които ни се открият за евротурнирите. Естествено да радваме хората с добра игра и себераздаване. Левски е важно да играе добре", завърши Стоилов. /БГНЕС