Стоилов: Надявам се емоционално да сме заредили батериите

Надявам се емоционално да сме заредили батериите, дано да сме преодолели голямата еуфория от миналата седмица и вече да мислим за първенството. Имам сериозни притеснения от това, че се коментира изцяло финала, опитвам се да обясня на футболистите, че финалът е предизвикателство, но той трябва да бъде забравен, докато има мачове за първенство. Това заяви наставникът на Левски Станимир Стоилов преди двубоя с Ботев Пловдив от втория плейофен кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС.

Точно преди седмица "сините" победиха Лудогорец с 1:0 на "Герена" и се класираха за финала на Купата на България, но Стоилов иска от играчите му да се концентрират върху предстоящите мачове за първенство, преди да насочат вниманието си върху двубоя за трофея на 11 май срещу ЦСКА. Надявам се до мача да успеем да вкараме в главите на футболистите важността на следващия мач, особено, че се изправяме срещу един добър противник, който играе комбинативен футбол и неслучайно е на трето място", коментира той на днешния си брифинг.

Стоилов сподели и мнението си за избраната дата на финала за Купата, като не изключи тя да бъде променена. "Нищо не може да ме изненада в България, тук всяко нещо е предпоследно. Няма да се вземе решение заради футбола или феновете, а основната причина ще бъде някаква друга. В никакъв случай не сме съгласни мачът да е на 15-ти май, съгласни сме с 11-ти или 14-ти", каза той.

Стоилов изрази надежда, че халфът Филип Кръстев ще продължи да играе под наем при "сините" и през следващия сезон. "Нашият клуб е направил постъпления да продължим присъствието на Филип с още една година. Всичко друго е спекулация. Той каза, че се чувства щастлив в Левски и иска да остане и затова започнахме разговори за неговото оставане. Ще видим какво ще стане, но аз вярвам, че когато един футболист е щастлив, неговият клуб-майка няма причина да го мести. Мисля, че ще намерим общ език с неговия клуб".

"Левски продължава да бъде сам срещу всички и не се плаши от това, неслучайно и стадионът се пълни", допълни още Стоилов.

Левски посреща Ботев Пловдив в събота от 17:30 часа. /БГНЕС