Стоилов: Не искам лъкатушене в игровия ни облик и стил

Не искам лъкатушене в игровия ни облик и стил. Това заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов на днешната пресконференция преди последния мач за годината с Берое в Стара Загора. Двубоят под Аязмото е в неделя, 12 декември, от 16:30 часа.

Станимир Стоилов.

Мъри коментира утрешния съперник. „Може би клубът с най-много играчи, може би затова редуват непостоянни изяви, силни като домакини. Клуб, който в последните години, държи едно добро ниво в българския футбол, с добра публика, хора, които ходят на мачове – добър противник с добри привърженици. Ние обръщаме на всички противници внимание, надявам се нашият отбор и защитници с колективните си действия да се справим по най-добрия начин и да разгърнем нашия потенциал. Повече ме интересува как ще се представи нашият отбор. Аз почти винаги съм имал едно и също нещо – да атакуваме, да доминираме, да контролираме топката – трябва да се съобразим и със силната контраатака на Берое, но и ние притежаваме със скорост, която може да отговори на този стил“, започна той.

Искам да приличаме на Левски на терена, нашият ангажимент е да развиваме игровия ни облик – не искам да има лъкатушене в игровия облик и стил, в резултатите може да има, но в игровото поведение не трябва да има. Футболистите са задължени да играят на високо ниво. Надявам се всичко да е наред, оптимисти сме, че Хосе Кордоба ще играе утре. Победа винаги е добра дошла за Левски с оглед на лъкатушенето през годината – ще трябва да се хвърлят доста усилия. Дано не подходим типично по български, а сериозно и отговорно“.

Стоилов не подмина и темата с делата на „сините“ и дължимата сума на бившия наставник Петър Хубчев, на когото клубът трябва да плати общо около 800 000 лв. „Факт е, че сме загубили делата – аз не мога да взимам конкретна страна, но според мен този проблем трябваше да се реши много преди да се загубят делата. Нашата отговорност е да не допускаме грешки на гърба на Левски“, завърши той. /БГНЕС