Стоилов: Очаквам един горд Левски срещу Лудогорец

"Очаквам един горд Левски, очаквам от играчите максимално себераздаване в организация и дисциплина на играта и откъм желание. Ако се представим по начина, по който играхме в последните мачове, без значение какъв е резултатът, ще има удовлетворение у всички нас", обяви треньорът на Левски Станимир Стоилов преди дербито с Лудогорец от Първа лига в четвъртък, предаде репортер на БГНЕС.

Шампионите посрещат своя съперник в отложен мач от първенството, който ще се играе утре от 15:00 часа. "Иска ми се отборът да играе на нивото, на което игра в последните 4-5 мача с Лудогорец, да покажем най-доброто, което можем. Знаем, че се изправяме срещу един добре обигран отбор, от дълги години хегемон в българския футбол. За мен винаги е било важно нашият отбор да се доближи до максималната си спортна форма. Също така важен момент за нас е играчите да покажат амбиция и желание именно в мачове с най-добре играещия отбор в България. Тогава може да видим и нашето ниво, може да видим и проблеми, може да видим и положителни неща, които имаме. Също така може всеки футболист да защити по най-добрия начин мястото си в Левски. Иска ми се да играят по най-добрия начин. Предварителните желания винаги са били добри, но най-важно е как ще изглеждат утре на мача. Футболистите на Левски са длъжни утре да изиграят мача в стила, който подобава на Левски", коментира Стоилов на днешната пресконференция.

В неделя двата тима отново ще се срещнат в Разград, този път в двубой от осминафиналите на Купата на България. "Ще подходим мач за мач, без да делим Купа и първенство. Два изключително сериозни сблъсъка. Продължават да ни висят проблемите с контузения Петрис, който все още не е в състояние да води сериозен тренировъчен процес. От един-два дни имаме проблем и с Ноа (Сундберг), но надявам се да оздравее до мача. Другите играчи са здрави, Илиян (Стефанов) тренира от 4-5 дни с отбора и създава впечатление, че е в добро състояние и добре амбициран да се върне по най-добрия начин в отбора. Николай има травма, която изисква между седем и десет дни най-малко възстановяване", каза Стоилов.

"Винаги сме се чувствали домакини, още повече на един красив и добър стадион на Лудогорец, не се съмнявам, че нашите привърженици ще напълнят стадиона, така че ние отново ще се чувстваме домакини", допълни треньорът на "сините". /БГНЕС