Стоилов: Предстоят критични 3-4 месеца за Левски

"Критични три-четири месеца за Левски и всички нас, затова не можем да продължим да се разпростираме в селекция. На този етап това се нещата, които можем да си позволим, ще видим ако излезе нещо в движение, но в момента по-важно е да излезем от критичната ситуация, в която се намираме като клуб, най-вече финансова", обяви наставникът на Левски Станимир Стоилов на старта на зимната подготовка на "сините", предаде репортер на БГНЕС.

Станимир Стоилов

Днес играчите на тима се събраха за първа тренировка на "Герена", а Стоилов разкри, че към момента в Левски има три нови попълнения. "Радостно е, че толкова хора отново дойдоха, за да посрещнат отбора на първа тренировка. Аз винаги съм бил умерен оптимист или по-точно реалист. Надеждата е да се подобрявам с всеки изминат ден. Дотук имаме две сигурни нови попълнения - Сонко, който е в Купата на Африка, и Цунами, който снощи заболя след пътуването и в момента си е в хотела, ще видим каква точно е причината, иначе е ваксиниран и има ПСР тест преди излитането. Надявам се утре да представим третото ново попълнение - Уелинтон, който вече е тук и ще подпише договор", каза той пред медиите след първата тренировка за годината.

"Аз много вярвам в треньорската работа, не съм чак такъв оптимист, че след подготовката Левски литне. Надявам се да се подобряваме, както и през сезона, изцяло в организацията, в тактическата дисциплина, да надградим малко във фаза защита и атака. Все още имаме страхотни наши проблеми да решаваме в игрови план и в двете фази", допълни той.

Стоилов коментира и ситуацията с братя Цоневи. "От спортно-техническа гледна точка те тренират и играят. Имаха нужното желание и затова играят във всеки мач. От там-нататък знаете, че имаме финансови неща за решаване, така че нормално да търсим решаване на тези проблеми. Сираков може да спре когото си иска, защото е собственик на клуба. На този етап двамата са играчи на Левски и на този етап няма нито спиране, нито някой да бъде отстранен от отбора. Има желание на младите ни играчи да играят по другите отбори, за да трупат опит. Най-вероятно ще пуснем Мартин Петков, за да има повече игрова практика. До днес няма нито една оферта за наш играч, надявам се с нашата работа да направим така, че да има интерес към нашите играчи, това е и част от моите задачи".

Треньорът на Левски разкри, че възстановяването на Георги Миланов продължава и надеждите са той да се включи в подготовката на тима пълноценно към 20 януари.

На 5 януари в 11:00 часа отборът пътува за Белек, Турция, където ще се проведе зимния подготвителен лагер на Левски. Спортно-техническият щаб е заложил в програмата си 6 контролни срещи:

18.01 – „Гурник“ (Забже, Полша)

21.01 – „Бохемианс“ (Прага, Чехия)

29.01 – „Марибор“ (Словения)

07.02 – „Верес“ (Ровно, Украйна)

Съперниците за проверките на 01.02 и 04.02 се уточняват и ще бъдат обявени допълнително. Отборът се прибира в София на 7 февруари 2022 г. Групата на Левски за началото на зимната подготовка:

Вратари: Николай Михайлов, Пламен Андреев, Йоан Загоров;

Защитници: Патрик-Габриел Галчев, Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Гьоко Зайков, Иван Горанов, Вандерсон Цунами, Христос Шелис, Ноа Сонко Сундберг (ангажиран с националния отбор на Гамбия за Купата на африканските нации), Денис Динев, Димитър Андонов;

Полузащитници: Радослав Цонев, Борислав Цонев, Андриан Краев, Георги Миланов, Димитър Костадинов, Асен Митков, Антоан Стоянов, Николай Арахангелов;

Нападатели: Мартин Петков, Марин Петков, Здравко Димитров, Билал Бари. /БГНЕС