Стоилов: Спечелихме първото полувреме, предстои труден мач

Спечелихме първото полувреме, предстои труден мач. Това заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов след минималния успех над малтийския Хамрун Спартанс с 1:0 като гост в първи мач от трети квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Станимир Стоилов.

Имахме 4-5 ситуации да вкараме гол. Това е наш стар проблем. Допуснахме една атака на противника. В евромачове, в които имаш преимущество, е положително. Спечелихме първото полувреме, предстои ни труден реванш в София, който също трябва да изиграем по най-добрия начин“, започна той след мача.

Да ви кажа, че и този гол е победа. Важно беше да отбележим гол. Успяхме в последната секунда. Сега не трябва да съжаляваме или да мислим. Трябва да мислим за възстановяването. Левски няма право да не вземе мач. Левски трябва да играе гордо, да бъдем умни и дисциплинирани. Когато си победил, домакинският мач може да изиграе лоша шега, Казах, че двата отбора са на едно ниво. Който изпълни техническите идеи той ще спечели. Ние успяхме. Трябва да изиграем втория мач по-добре от първия. Левски ще играе футбол. Левски трябва да мине в другия кръг“, каза още Стоилов.

Срещу Пирин няма да бъдем кой-знае колко свежи. С оглед на това, че вече отложихме два мача, имаме хора, които да вземат участие. Няма да се оплакваме. След евромачовете проблемът е емоционален, а не физически. Имаме играчи, които са готови след травми. Левски ще има 13-14 играчи, които ще изиграят цялата година. Ще разчитаме и на младите играчи. Обучаваме ги, тренираме, готови са да вземат участие в мача“, завърши специалистът. /БГНЕС