Стоилов: Срещата с Бербатов мина ползотворно, не ни е молил за подкрепа

"Срещата мина изключително ползотворно и работно, имаше добър тон на разговора. Основните теми бяха изваждането на малките клубове и евентуално как ние виждаме бъдещето на българския футбол като структура, като начин на функциониране и как той вижда това. Не се е стигало до молби за подкрепа, Митко просто изрази своето мнение за управлението на футбола". Това разкри треньорът на Левски Станимир Стоилов относно срещата на ръководството на "сините" с кандидата за президентския пост в БФС Димитър Бербатов по-рано тази седмица, предаде репортер на БГНЕС.

Стоилов коментира разговора с Бербатов и протеста пред БФС на пресконференция преди двубоя с Пирин в неделя. "За конгреса и подкрепата към кандидата отговаря собственикът Наско Сираков. Имахме ползотворен разговор, дай Боже, всички клубове да имат такива срещи и да изразят право в очите ние и той мнението си. Всеки има право да протестира, единствено не одобрявам млади хора да се подтикват или допускат да използват вандалски прийоми, защото всяко нещо ново, което се построи и е хубаво, трябва да го пазим", каза той.

"Трудно можем да определим състоянието на всички играчи, всеки дойде по различно време, за съжаление, имаме двама играчи с проблеми. Асен при всички положения пропуска мача, Филип Кръстев си дойде с висока температура, надяваме се до мача да се възстанови и да набере някаква спортна форма. Хосе Кордоба пристигна снощи късно след три мача в националния отбор и с висока часова разлика. Другите ни национали общо-взето си дойдоха здрави", коментира Стоилов относно националните състезатели на "сините".

"Може би отборът на Пирин прогресира най-много в последните 5-10 мача, с отлични резултати, доста подобрен стил и начин на игра. С голяма част от техните футболисти съм работил, могат да създадат проблеми на всички отбори. Предстои ни тежък двубой, имат и добра поддръжка от своите привърженици. Стилът на Пирин е да играят футбол, изключително комбинативен, като нашия, надавам се да играем по-добре и да победим. За мен също е непонятно представянето през тези години на Левски като гост, защото Левски навсякъде се чувства като домакин. В Разград изглеждахме на терена така, както подобава на Левски, надяваме се и утре да стане един футболен празник. Благоевград винаги е бил един от най-футболните градове, много футболисти са родени и израснали там, които са дали много в историята на българския футбол", допълни наставникът на Левски.

Относно играчите на тима Здравко Димитров и Димитър Костадинов, които бяха изпратени да тренират с втория отбор, Стоилов разясни: "Няма никаква промяна, готвят се с втория отбор усилено, тренират си и ако лятото има отбор, който желае да ги купи, е добре дошъл".

Треньорът на Левски коментира и новия договор на отговорника за школата на "Герена" Йончо Арсов. "Мое действие е продължението на договора му и новите му функции. Аз в негово лице виждам един млад човек с доста знания, умения и възможности да бъде развит. Левски като клуб трябва да подава ръка на собствени кадри, надявам се да имаме ползотворно сътрудничество. Натоварваме го с повече функции, но основният му ангажимент продължава да бъде контрол и развитие на ДЮШ. Ще имаме още съвместяване на длъжности, защото не можем да си позволим от финансова гледна точка всеки да отговаря за отделен ресор".

Пирин посреща Левски в неделя от 17:30 часа в мач от 25-ия кръг на Първа лига. /БГНЕС