Стоилов: ЦСКА е изключително уверен отбор, но ние излизаме за победа

ЦСКА е изключително уверен отбор, но ние излизаме за победа. Това заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов преди Вечното дерби с „армейците“, предаде репортер на БГНЕС. Сблъсъкът е утре, 6 март, от 14:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Надявам се състоянието на футболистите да бъде на ниво, нямаме проблеми с контузени, мога да разчитам на всички налични играчи. Иска ми се да бъде така, даже и още през есента под никаква форма не изпитвахме страх или респект от противника, надявам се и сега да играем горд, левскарски футбол – последният мач не бях доволен от представянето, надяам се сега да променим нещата. В тези мачове няма фаворити, както гласи клишето, важно е да видим докъде сме достигнали. Надявам се моите футболисти да оставят сърце и душа и да зарадваме хората с една победа. Другият лагер малко ме вълнува дали има напрежение или не, интересува ме ние да играем с амбиция. Не можеш да бъде част от Левски и да не си под напрежение. Мен ме интересува да победим в утрешния мач, в този мач не трябва да се правят сметки за класиране – да, трите точки са важни, винаги е добре да побеждаваш ЦСКА. Не са важни толкова трите точки, а играта на отбора. Нямам дълги разсъждения за състава, имам такъв в главата си. Съставът няма да бъде от 11 човека, а цялата група, не се знае кой ще се наложи да помага, всички ще бъдат готови“, започна Мъри.

Станимир Стоилов.

Стоилов похвали ЦСКА за увереността в тима. „До мен никой нищо не е предлагал, не вярвам г-н Цветков да предлага и решава каквото и да е. Трябва да обърнем внимание на финансовите неща първо. Мисля, че Националният стадион трябва да е в добро състояние, нашият ръководител на стадиона беше там 2-3 пъти, отоплението ще работи. Не може съоръжение, на което да има отопление и нормални условия, да не предразположи към добър футбол. ЦСКА, единственото нещо, изключителна увереност у играчите, естествен отбор, който се бори за титлата и заслужава нашето уважение като футболен тим. Нямам никакви претенции към съдии, всички съдии имат моето уважение, не мога да кажа нищо повече. На мен не ми се налага да призовавам нашите привърженици, за мен е ясно, че те ще са по трибуните. Просто играта на отбора трябва да отговори на тяхното ниво. Ако се раздадем максимално, дори да загубим, нашите привърженици ще продължат да ни подкрепят“.

Има разлика между тренировки и официални мачове – желанието ми е Левски да играе по най-добрия начин. Имаме достатъчно опитни и умни футболисти, имаме и подобрени взаимодействия. Сега е моментът футболистите ми да покажат целия си потенциал. Да, имаме отлични човешки взаимоотношения, не сме се чували скоро, утре на терена ще има футболна война и съперничество. Нека по-добрият победи, нашите взаимоотношения със Стойчо Младенов няма да се променят. Все още не съм имал разговори с дебютантите в дербито, единствено им казах, че трябва да играем в стила на Левски. Дебютант или не, той трябва да отговаря на нивото на клуба. След като не сме в борбата за титлата, не ме интересува дали наша евентуална победа би решила първото място или не, съжалявам, че утре не играят примерно първият срещу вторият в класирането“.

Не ми се искаше да влизам в конкретика, но от свършеното досега, успяхме Левски да не бъде под напрежение от угрозата от загуба от отборите след първите две места – вече побеждаваме тимовете в средата на класирането, изравнихме г/д нивото си на терена, сега трябва да отправим поглед към върха в подреждането. Най-голямото ми желание е да продължим да държим искрата за Левски – това става с победи. Каквото и да правим да спасим клуба, нещата са по-невидими от тези на терена. Игрово напредваме, така че футболистите са длъжни да продължат в същия дух“, завърши той. /БГНЕС