Стоилов: Трябва да играем по-умно

Трябва да играем по-умно. Това заяви наставникът на Левски Станимир Стоилов след загубата на "сините" от ЦСКА 1948 с 0:1 на старта на Първа лига. Носителят на Купата на България отстъпи на „армейците“, въпреки че имаше предимство от човек повече на терена за повече от едно полувреме след изгонването на Стефан Цонков в добавеното време на първата част.

"Неприятна загуба за нас, особено с оглед развитието на мача. Голямото преимущество през първата част не го увенчахме с успех. Играхме изключително глупаво през последните 30 минути. Но съм доволен от първата част", започна Мъри.

Станимир Стоилов.

"След като има 17-18 удара е добре от една гледна точка, но пък не влизат. Трябва да играем по-умно, футболът се играе с глава, не само с желание. Мога да си обясня нещата така че искахме да контролираме. През средната зона много лесно ни хващаха на контраатака. Миланов бе върнат назад, защото противникът бе застанал много в защита. Играхме глупаво, това е. Прибързвахме също. Всеки искаше да вкара, което беше грешно, нямахме търпение".

"Винаги към Левски трябва да има очаквания. Нормално е хората да искат. Желанието и агресията ги имаше, но трябва да играем по-умно. Не изглеждат нещата толкова лошо, колкото очаквах", добави още Стоилов, за чийто тим предстои домакинство на Спартак Варна в следващия кръг в събота, 16 юли, от 21:00 часа.

Постигнахме целта си срещу много силен съперник. Това сподели старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев, който дебютира с минимален успех начело на „червените“ над Левски с 1:0. Пред погледа на Стойчо Младенов, Анатоли Нанков и Димитър Бербатов, „армейците“ играха повече от едно полувреме с човек по-малко след изгонването на Стефан Цонков за втори жълт картон в края на първата част, но въпреки това се поздравиха с трите точки срещу носителя на Купата на България.

Всеки един отбор, започвайки първенството, иска да спечели точки. Ние постигнахме целта си срещу един много силен съперник и сме доволни“, започна Пенев.

Любослав Пенев.

Много пъти се казва, че с 10 се играе по-добре, отколкото с 11. Показахме го през второто полувреме. Не трябваше да бъде изгонен нашият футболист в края на първото. Прочитът на ситуацията е, че той играе с топката. Съдията го вижда много ясно“.

Доволен съм. Пак ще повторя, направихме една добра подготовка. Както първото, така и второто полувреме. Една колективна саможертва и нещата се получават. Получи се добре, играхме и с човек по-малко. Трябваше да сме повече затворени. В този мач така трябваше да стане. Три точки, след това още три и да събираме още много точки, това е заявката“, каза още наставникът на ЦСКА 1948, които гостуват на Пирин Благоевград идната неделя. /БГНЕС