Стоилов: Трябва да играем за победа от първата минута

Трябва да играем за победа от първата минута. Това сподели старши треньорът на Левски Станимир Стоилов преди утрешния реванш от турнира Лига на конференциите с малтийския Хамрун Спартанс в София, предаде репортер на БГНЕС. „Сините“ приемат своя съперник от 21:00 часа българско време на „Герена“ в столицата, след като спечелиха първия двубой с 1:0 в Малта.

По принцип, повече ме вълнува игровите ни действия и в двата мача. За този двубой е важно как да ще се отбраняваме. Срещите в евротурнирите са повече свързани с тактическа дисциплина, организация, но са и игра на голове. Сигурен съм, че ще намерим път към вратата на съперника. След като елиминираме ПАОК и взехме първия мач в Малта, това променя очакванията към нас за реванша с Хамрун“, започна Мъри.

Станимир Стоилов.

Впечатлен съм от комбинативността и увереността на съперника, затова казвам, че крайният резултат ще зависи много от играта ни в защита. Имаме и дребни проблеми, които се надявам да разрешим до утре. Моето желание е винаги да атакуваме и да играем за победа. Крехък отбор сме, трябва да бъдем внимателни с очакванията. Трябва да играем за победа от първата минута, в противен случай ако излезем с нагласа да се защитаваме, това може да се окаже фатално за нас“, продължи той.

Важна е тактическата дисциплина. Добре е да се казва истината на футболистите, за да не се пренавиват. За съжаление, в последните години се превърнахме в аусайдер в Европа и сега трябва да се борим да променим това. Не съм решил кой ще бие дузпа, ако получим такава – ако я вкара, хубаво, ако ли не, аз поемам цялата отговорност, защото решението за изпълнителя е мое. Дай Боже да отстраним Хамрун, а ако трябва ще отложим всичките си мачове до края на първенството само и само да стигнем до групите“, завърши наставникът на Левски.

Не сме в състояние да подценяваме никого. Това заяви капитанът на Левски Николай Михайлов преди реванша от Лигата на конференциите с малтийския Хамрун Спартанс утре вечер, 11 август, от 21:00 часа българско време на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата, предаде репортер на БГНЕС. „Сините“ имат аванс от 1:0 след първия двубой в Малта.

Николай Михайлов.

Не сме в състояние да подценяваме никого. Излизаме напъулно концентрирани и мотивирани за победа. Видяхте, че за 15-20 минути разпродадохме целия стадион, знаем с какъв гръб разполагаме от привържениците“, започна той.

Всички са здрави с изключение на Ивелин, който е на финалната права. Изиграхме един приличен мач, не перфектен, но приличен предвид тежкия терен и метеорологични условия. Няма да има отпускане в нашия отбор“, категоричен бе Михайлов. /БГНЕС