Стоилов: Всички играчи са готови, нямаме извинения да не играем добре

"На този етап нямаме проблеми с контузени играчи, надявам се до мача също да няма, всички играчи са готови да участват в мача. Така че като здравословни проблеми на този етап нямаме никакви проблеми. Имам в главата си състав, с който ще започнем, нямам колебания, Левски няма какво да крие", обяви наставникът на Левски Станимир Стоилов преди утрешния двубой с Локомотив Пловдив, предаде репортер на БГНЕС.

Станимир Стоилов

Стоилов разкри, че е пропуснал вчерашната тренировка на "сините" заради участието си в заседанието на Управителния съвет на клуба. "За съжаление, пропуснах тренировката вчера, имаше УС след дългия лагер и началото на първенството, който се проточи малко по-дълго. Имаше отчети за подготовката и селекцията, разговорите бяха по-дълги, няма никакви други причини да пропусна тренировката. Аз не съм по интригите, каквото имам да казвам, го казвам на медиите. Ако имаше нещо, щях да ви го кажа днес или вчера. Ако имаше някакви проблеми, щяхте да ги разберете от мен", каза той.

За очаквания пълен стадион на утрешния двубой с Локомотив, Стоилов заяви: "Това е най-прекрасното нещо, което може да се случи на един футболист. Утре ще се поклоним и ще поднесем венец на нашия патрон и на патрона на цяла България. Ние сме задължение да донесем удоволствие и радост на феновете с нашата игра. От нас ще зависи много посещаемостта на стадиона. Футболистите имат много голяма отговорност, защото с добра игра и победа могат да запазят привържениците и да ги увеличат. Имаме публика, имаме добър противник, имаме прекрасен терен, така че нямаме нито едно извинение да не играем добре".

"Локомотив е един много качествен отбор, който в последните години се наложи като един от лидерите в първенството. Те заслужават нашето уважение, но за мен винаги е било по-важно как ще се представи нашия отбор", допълни той.

Треньорът на Левски коментира и темата с решението на БФС да разреши до 20 чужденци да бъдат картотекирани във всеки отбор от Първа лига. "Аз не харесвам темата чужденци и българи, за мен има добри и слаби футболисти. Всеки клуб сам си избира стратегията и идеята за развитие. Ние си имаме наш план и трябва да го следваме. Каква е разликата дали един футболист от Сърбия или Словения?".

Левски посреща Локомотив Пловдив в мач от 20-ия кръг на Първа лига в събота от 15:00 часа. /БГНЕС